Red Bull Ring neemt voorzorgsmaatregelen en past kerbstones aan Formule 1

Red Bull Ring neemt voorzorgsmaatregelen en past kerbstones aan

Door Christian Moerman 30 juni 2020 | 16:22


De Red Bull Ring heeft uit voorzorg de kerbstones in de laatste twee bochten van het circuit aangepast. De teams kunnen maar een beperkte hoeveelheid reserveonderdelen produceren. Daardoor kan schade vanwege de 'broodjes' de teams op den duur significante problemen opleveren.

Er worden in tien weken maar liefst acht races verreden. Wanneer Mugello ook op de kalender komt te staan zijn dit er negen in slechts elf weken. Zo'n ingekorte agenda betekent dat de tien Formule 1-teams goed voorbereid op de locaties moeten verschijnen.

Onder deze voorbereiding valt het produceren van reserveonderdelen. Er zit aan deze productie - deels door het langdurig sluiten van de fabrieken - een limiet. Om te zorgen dat de teams niet in problemen komen wanneer ze enkele keren één bepaald onderdeel beschadigen.

Volgens Auto, Motor und Sport werkt de FIA hier ook aan mee. 'Zo ver wij weten worden de hoge kerbs in bochten negen en tien aangepast. Daar ging het vorig jaar vaak mis met de voorvleugel', merkte McLaren-teambaas Andreas Seidl op tegenover het Duitse medium.

Red Bull Ring zorgt voor schade

Vorig jaar werden er maar liefst negen voorvleugel stuk gereden op de verhoogde stukken. Ook Lewis Hamilton en Charles Leclerc moesten er bijvoorbeeld aan geloven. Red Bull had in de eerste anderhalf uur op de Red Bull Ring al drie voorvleugels nodig in 2019.

Ook voor de budgetten zijn dergelijke uitsteeksels geen goed idee. Een voorvleugel die niet meer te repareren valt, kost een team ongeveer 150,000 euro. Om kosten te besparen zijn de twee laatste bochten van het Oostenrijkse circuit daarom 'ontmanteld'.

Het overschrijden van de baanlimieten van het circuit zal echter niet onopgemerkt blijven: 'In plaats van de hoge broodjes meten sensoren in de vloer nu of een bolide naast de kerb reed of niet', bevestigt Seidl. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws