Ferrari opent seizoen zonder updates SF1000: 'Gaan zien of we competitief zijn' Formule 1

Ferrari opent seizoen zonder updates SF1000: 'Gaan zien of we competitief zijn'

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 16:33


Ferrari zal pas in de derde race van het seizoen, in Hongarije, de eerste updates op de SF1000 uitvoeren. Eerder werd al duidelijk dat de Italiaanse renstal achter de feiten aanloopt en dat er waarschijnlijk geen updates komen in Oostenrijk. 

Volgens Motorsportweek komt er pas een update bij de derde race op de vernieuwde Formule 1-kalender, 19 juli op de Hungaroring. 'We zijn met een nieuw programma gekomen die zich betrekt tot de hele wagen. Hierbij wisten we al dat dit niet klaar zou zijn voor de eerste race', meldt teambaas Mattia Binotto.

'We weten dat we momenteel niet de snelste zijn', durft de Italiaan toe te geven. De Scuderia kende teleurstellende testdagen in Barcelona, en loopt al enige tijd achter de feiten aan. 'Dit wisten we voor Melbourne al en is eigenlijk niet veranderd.'

Ferrari moet snel ontwikkeling voor strijd om titel

Het team van coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc moet snel doorontwikkelen om nog mee te doen met de titel: vooral nu het seizoen een stuk minder races bevat dan de originele kalender. 'We gaan zien of we competitief gaan worden', verklaart Binotto niet al te optimistisch. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws