Sainz over switch naar Ferrari: 'Nog niet echt over gehad' Formule 1

Sainz over switch naar Ferrari: 'Nog niet echt over gehad'

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 17:02


Carlos Sainz praat met CNN over zijn overstap van McLaren naar Ferrari en het missen van zijn vaste teamgenoot Lando Norris. Sainz neemt in 2021 het stoeltje over van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Sainz eindigde in 2019 als 'best of the rest' en zit goed op zijn plek bij de Britse renstal. Een stoeltje bij de Scuderia was echter niet af te slaan, maar over de overstap zelf denkt hij nog niet veel na: 'Ik heb het er met andere coureurs eigenlijk niet echt over gehad', geeft hij toe.

De Spaanse coureur geeft toe dat hij teamgenoot Norris en de mensen bij McLaren erg gaat missen. Verder wil hij zich vooral focussen op een goed einde bij zijn huidige team, en probeert het seizoen net zo goed te eindigen als het 2019-seizoen.

Geen kans op McLaren-podium in 2020

Sainz verwacht niet op het podium te eindigen met de MCL35: 'Het is vandaag de dag jammer genoeg bijna onmogelijk om een podium te halen door de dominantie van de topteams', vertelt hij. Vorig jaar kreeg hij het toch voor elkaar een podium te behalen in een McLaren, toen hij knap van P20 naar de derde plaats reed in de GP van Brazilië 2019. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws