Horner: 'Kort seizoen misschien wel nodig om Mercedes op de proef te stellen' Formule 1

Horner: 'Kort seizoen misschien wel nodig om Mercedes op de proef te stellen'

Door Christian Moerman 01 juli 2020 | 08:42


Christian Horner denkt dat het ingekorte Formule 1-seizoen zomaar een voordeel op zou kunnen leveren voor Red Bull Racing. De Brit verwacht bovendien dat de gevolgen van het coronavirus te voelen zijn bij de coureurs en op de circuits.

'Het is een ongewoon seizoen maar misschien hebben we dat juist wel nodig om Mercedes op de proef te stellen', suggereert de Red Bull Racing-teambaas volgens NU.nl. De seizoensstart op de Red Bull Ring is in elk geval veelbelovend, Max Verstappen wist daar in 2018 en 2019 de overwinning veilig te stellen.

Coureurs gaan intensief jaar in

Horner verwacht dat er wederom een jaar vol spektakel aan zit te komen, mede doordat de coureurs na een verlengde winterslaap in moeten komen: 'Ik denk dat het seizoen fantastisch gaat worden. De coureurs moeten allen wennen, maar dat ze zullen niet lang nodig hebben.'

'Het wordt intenser dan normaal, met een andere druk en dynamiek', sluit de Red Bull-man af. Vanwege de ingekorte kalender moeten er veel races in korte tijd verreden worden. Daarom zal de druk dit seizoen hoger liggen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws