Albon oneens met Verstappen: 'Die data zegt weinig meer' Formule 1

Albon oneens met Verstappen: 'Die data zegt weinig meer'

Door Christian Moerman 01 juli 2020 | 10:31


Alexander Albon denkt dat de data van de wintertests niet bijzonder relevant meer is. In tegenstelling tot Max Verstappen, verwacht de Thaise-Brit dat de verlengde winterstop, ondanks de shutdown, voor verrassingen kan zorgen in de rangorde.

'De informatie uit de wintertests zegt weinig meer. Toen hadden we geen idee waar de teams exact staan, maar had iedereen een aardig idee van waar ze ongeveer zouden starten', meent Albon in de voorbeschouwing van Red Bull.

Sindsdien is er uiteraard ook gewerkt aan de bolides: 'Voeg daar vier maanden aan toe en dan schud je het weer aardig op. De fabrieken zijn uiteraard op slot gegaan, wat inhoudt dat de teams weinig kans gehad hebben om aan de auto's te werken.'

Red Bull uitstekend voorbereid

Albon nam vorige week deel aan een filmdag, die Red Bull ook gebruikte om coronavirus-protocollen te testen. Albon is tevreden met hoe zijn team met de dreiging om gaat: 'Ik heb het idee dat het extreem goed georganiseerd is.'

'Het wordt lastig maar naar mijn mening hebben mijn teamgenoten het al uitstekend onder de knie. Het is goed om te zien hoeveel voorzorgsmaatregelen het team genomen heeft', vervolgt de Red Bull Racing-rijder.

Ook bij Red Bull staat veiligheid voorop volgens Albon: 'Het gaat erom dat iedereen veilig is. We gaan als team zijnde veel reizen en zijn veel samen. Dan zitten we in onze eigen 'bubbel'. We moeten ten alle tijden voorzichtig te werk gaan.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws