Update II | Bottas toegevoegd aan kamperende coureurs Formule 1

Update II | Bottas toegevoegd aan kamperende coureurs

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 14:49


Sebastian Vettel heeft besloten om de komende dagen niet in een hotel te vertoeven. In plaats daarvan maakt de viervoudig wereldkampioen nuttig gebruikt van de leegstaande kampeerplekken rondom de Red Bull Ring.

'Enkele coureurs hebben besloten om rondom het circuit te slapen, in persoonlijke campers. Deze campers staan op terreinen waar doorgaans fans kamperen', laat de Italiaanse tak van Motorsport weten.

De Ferrari-coureur behoort tot de heren die dit verkiezen boven een verblijf in een van de afgehuurde hotels: 'Een van deze coureurs is Sebastian Vettel. In het verleden deden coureurs dit om zeker te weten dat ze niet vast zouden komen te zitten in het verkeer.'

'Nu is het voordeel dat de coureurs nóg minder contact met de buitenwereld hebben.' Zo zal Vettel geen contact hebben met het hotelpersoneel, terwijl zijn concurrenten dat wél hebben. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 11.05u (02/07) | Ook Hamilton, Perez en Stroll verkiezen camper boven hotel

Eerder werd duidelijk dat Sebastian Vettel liever ging kamperen dan dat hij in een hotel verbleef in Spielberg. Nu blijkt dat hij niet de enige is die menselijk contact zo veel mogelijk vermijdt. Drie collega's volgen zijn voorbeeld.

Volgens de meest recente berichtgeving uit Oostenrijk zijn ook Sergio Perez, Lance Stroll en Lewis Hamilton overtuigd. Het viertal logeert in campers in de omringende terreinen zodat ze niet op en neer naar het hotel moeten.

De primaire beweegreden van de heren om een camper boven een hotel te verkiezen is zodat ze zo min mogelijk contact hebben met de buitenwereld. Hierdoor blijft het risico op een coronavirus-infectie minimaal.

Update II 14.50u (02/07) | Bottas toegevoegd aan kamperende coureurs

Valtteri Bottas lijkt ook liever te gaan kamperen dan dat hij plaatsneemt in een van de hotels in Spielberg. De Fin is - net zoals zijn teamgenoot - rondom het circuit te vinden de komende periode.

Formule 1-insider Albert Fabrega, die eerder al de namen van Hamilton, Stroll en Perez tipte, heeft aangegeven dat ook Bottas tot de coureurs behoort die in campers verblijven.

Allebei de Racing Point-coureurs hebben dus besloten om buiten de hotels te logeren, evenals allebei de Mercedes-rijders. De enige coureur die niet tot deze twee teams behoort is nog altijd Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur was de eerste waarvan bekend werd dat hij in een camper overnacht.

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

wg
1 Jul 2020 om 20:25
Quote van Sjoerd Valkering
Wie zijn de andere coureurs?

Staat er niet bij in het Italiaanse artikel; ook niet te vinden in de andere talen. Lijkt erop dat dit een artikel specifiek voor de Italiaanse editie was.
Mvg, Wim

Sjoerd Valkering
1 Jul 2020 om 17:35

Wie zijn de andere coureurs?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws