Marko: 'Dat is precies waar we met Max verandering in willen brengen' Formule 1

Marko: 'Dat is precies waar we met Max verandering in willen brengen'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 09:05


Helmut Marko heeft zich uitgelaten over Sebastian Vettel. Lovend spreekt hij over de Ferrari-coureur, die na 2020 het veld moet ruimen bij de Italiaanse renstal. Een succesvol slot van zijn Ferrari-carrière ziet de Red Bull Racing-adviseur echter niet snel gebeuren.

Door F1-insider wordt de Oostenrijker gevraagd naar wat hij vindt van de huidige situatie bij Ferrari en Vettel. De sport kan geen van beiden missen, meent Marko: 'Beiden zijn onvervangbaar. Ik krijg alleen de indruk dat Sebastian dit jaar geen auto heeft waarmee hij voor de titel kan vechten.'

'Ik hoop dat ik het mis heb. Voor de spanning op het circuit en voor de Formule 1 zou het zeker goed zijn wanneer er meer dan twee teams meevechten voor de overwinningen', vervolgt de man uit Graz. Er is bij hem twijfel ontstaan over de competitiviteit van Ferrari.

Marko zou vertrek Vettel doodzonde vinden

Momenteel staat het record voor jongste wereldkampioen op naam van de Heppenheimer. 'Dat is precies waar we met Max Verstappen verandering in willen brengen', meldt Marko lachend. Maar in het interview schemert door dat hij enorm zou balen van een vertrek van Vettel.

'Natuurlijk zou dat een enorm verlies zijn. De geruchten dat hij naast Lewis Hamilton zou kunnen rijden bij Mercedes hebben voor veel ophef gezorgd. Dat zegt genoeg', vervolgt Marko. 'Ik ben bang dat Mercedes-teambaas Toto Wolff deze deal van de eeuw niet aan zal gaan.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws