Horner over Mercedes en Racing Point: 'Er zullen vraagtekens komen' Formule 1

Horner over Mercedes en Racing Point: 'Er zullen vraagtekens komen'

Door Marnik Kok 02 juli 2020 | 09:26


Volgens Christian Horner laait de discussie over het DAS-systeem van Mercedes weer op. Zodra het nieuwe systeem gebruikt wordt in een race, zouden er protesten van andere teams kunnen komen. 

Met argwaan werd gekeken naar zowel Mercedes als Racing Point: de Duitse renstal met hun nieuwe DAS-systeem en de wagen van Racing Point die wel héél veel lijkt op de W10-bolide van het 2019-seizoen. Concurrenten keken met argwaan toe.

Protesten tegen bijvoorbeeld het DAS-systeem kunnen echter pas ingediend worden zodra er mee geracet is, dus de discussie laat nog even op zich wachten. 'Zodra ze er weer mee gaan racen zullen er vraagtekens komen', laat Horner alvast weten aan Motorsport Total.

DAS-systeem bekende controverse in Formule 1

De discussie over het nieuwe systeem was, samen met de 'gekopieerde' RP20, één van de hot topics voordat het 2020-seizoen werd stilgelegd, net voor de geplande start in Melbourne. Of Mercedes het systeem gaat gebruiken is nog onduidelijk. Horner verwacht in ieder geval van wel: 'Het is Formule 1, dus alles komt terug.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws