Update | Plooij: 'Mercedes-probleem was bij een van de klantenteams' Formule 1

Update | Plooij: 'Mercedes-probleem was bij een van de klantenteams'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 12:04


Jack Plooij heeft gemeld dat Mercedes voorafgaand aan het raceweekend in Oostenrijk problemen kende. Volgens de Nederlandse pitreporter moesten alle Mercedes-motoren weer uit de auto's gehaald worden omdat de motor van Lewis Hamilton kuren vertoonde.

'Ik heb toevallig op de weg hier naartoe gehoord dat bij Mercedes alle motoren opnieuw eruit moeten. Ze hebben ook een aantal klantenteams, ook bij die teams moeten de motoren eruit', merkt Plooij op bij OP1.

Plooij weet niet precies wat er mis is bij de Mercedes-krachtbronnen maar wel wie de gedupeerde is: 'Er is een fout in de motor van Lewis Hamilton gevonden. Dit weekend begint voor Mercedes dus al dramatisch.'

Kans op overwinning Verstappen groot

Ook wordt door de tafelheer van het praatprogramma, Charles Groenhuijsen, Max Verstappen aangehaald. Hij vraagt Plooij of Verstappen kan vechten voor de overwinning aankomend weekend: 'Die kans is heel groot natuurlijk.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Update 12.05u (02/07) | Plooij: 'Mercedes-probleem was bij een van de klantenteams'

Plooij gaf gisterenavond (woensdag) op televisie aan dat Mercedes bij aankomst op de Red Bull Ring een probleem met de motor had gevonden. De pitreporter meldt nu dat dit probleem inmiddels al verholpen is.

'Inmiddels met Mercedes gesproken, het blijkt een solitair probleem te zijn bij een van de klantenteams', meldt de Ziggo Sport-man via Twitter. Hoewel Hamilton dus niet de man was wiens motor een probleem kende, was er dus wel iets mis met de Mercedes-krachtbron.

Plooij weet ook te melden dat het technische mankement van de Duitse renstal inmiddels geen hindernis meer vormt: 'Inmiddels opgelost.' Het lijkt erop dat Mercedes niet aangeslagen aan de start van de Oostenrijkse Grand Prix verschijnt. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws