Horner: 'We zien op Silverstone pas écht hoe de vork in de steel zit' Formule 1

Horner: 'We zien op Silverstone pas écht hoe de vork in de steel zit'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 11:55


Christian Horner verwacht dat de ontwikkeling van de bolides in 2020 het verschil zou kunnen gaan maken. Ook denkt hij dat na vier of vijf races de ware rangorde van de Formule 1 pas zichtbaar wordt.

'Ik denk dat we een goed voorseizoen gedraaid hebben. Het lijkt alsof Mercedes nét wat voor ligt nog, maar het komt allemaal neer op de snelheid van ontwikkelen. Daar hoort Honda's evolutie natuurlijk bij', laat Horner optekenen door Motorsport.

Horner benadrukt ook dat het 2020-seizoen belangrijker is geworden. Vanwege de reglementswijziging komt Red Bull Racing in 2021 voor de dag met een auto die veel weg heeft van de RB16. Als de Oostenrijkers nu de juiste richting op ontwikkelen, kan dit ze ook volgend jaar tijd schelen.

De Brit gaat ook dieper in op het ontwikkelingstraject van Red Bull. Aanpassingen die op de agenda stonden voor circuits als Zandvoort en Vietnam zijn uiteraard stilgelegd. De afgelasting van de eerste races van het seizoen heeft het ontwikkelingstraject aanzienlijk aangetast.

Rangorde duidelijk in Silverstone

Op de Red Bull Ring arriveren vrijwel alle teams met updates, meer motorvermogen en innovaties aan de oorspronkelijke bolides. Die zijn vooral voor het Oostenrijkse circuit van toepassing. Horner weet dan ook dat er meerdere races nodig zijn om een waar beeld te krijgen van de stand van zaken: 'We zien op Silverstone pas écht hoe de vork in de steel zit.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws