Hamilton: 'Wat jullie gaan zien is een heel, heel sterk teken' Formule 1

Hamilton: 'Wat jullie gaan zien is een heel, heel sterk teken'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 12:33


Lewis Hamilton heeft zich uitgelaten over hoe Mercedes zijn strijd tegen het racisme ondersteunt. Dankbaar bespreekt hij hoe hij zelfs met de directie van moederbedrijf Daimler in overleg gegaan is om diversiteit in de sport te promoten.

'Wat jullie gaan zien is een heel, heel sterk teken dat wij als team niet tegen verandering zijn. Ik denk dat het geweldig is dat Daimler zo open staat voor ideeën en diversiteit binnen de organisatie wil stimuleren', geeft de Brit aan via RaceFans

Mercedes zal in 2020 met een zwarte livery rijden. Met het vernieuwde uiterlijk van de Mercedes W11 wil het team het gepassioneerde gevecht van haar zesvoudig wereldkampioen tegen racisme kracht bijzetten. 

Hamilton wil verandering

De Mercedes-coureur vervolgt: 'We moeten willen veranderen, ons eigen gedrag analyseren en kijken wat we beter kunnen doen als merk, maar ook als Formule 1-team.'

'Ik heb veel overlegd met Toto Wolff, iedereen binnen het team en de directie van Daimler. Ik heb het met mensen die werkzaam zijn op de marketingafdeling gehad over hoe we deel kunnen nemen aan deze beweging', besluit Hamilton dankbaar. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws