Dit is de weersverwachting van de Formule 1 GP van Oostenrijk Formule 1

Dit is de weersverwachting van de Formule 1 GP van Oostenrijk

Door Marnik Kok 02 juli 2020 | 13:55


Na lang wachten is de eerste Grand Prix van het 2020-seizoen in zicht. Vrijdag zien we de Formule 1-bolides voor het eerst in actie tijdens de vrije trainingen, wellicht zelfs in een stevige plensbui: F1Maximaal geeft jullie een weersverwachting voor de Grand Prix van Oostenrijk.

Vrijdag

Vrijdag staan de eerste en tweede vrije training gepland op de Red Bull Ring. Het weer is wisselvallig, en er zal naar alle waarschijnlijkheid meerdere keren per dag regen vallen. Er bestaat dus een grote kans dat we de coureurs in actie zien op de regenbanden. Het wordt zo'n 20 graden in Spielberg.

Zaterdag

Op zaterdag wordt de derde vrije training verreden, om vervolgens de eerste kwalificatie van 2020 in te gaan. De zon komt meer door en en de temperatuur stijgt. Van regen zal op zaterdag geen sprake zijn: we krijgen een droge kwalificatie met zo'n 23 graden op het circuit.

Zondag

Op race day stijgt het kwik zelfs naar zo'n 27 graden. Door een hogedrukgebied boven Spielberg breekt de zon door en zal er naar alle waarschijnlijkheid geen sprake zijn van een natte GP van Oostenrijk. Op maandag wordt echter wel regen verwacht: mocht het heel raar lopen zien we wellicht toch een druppel. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws