Dit is de situatie in de Red Bull Ring paddock Formule 1

Dit is de situatie in de Red Bull Ring paddock

Door Marnik Kok 02 juli 2020 | 14:48


De wereld van Formule 1 staat totaal op zijn kop door het coronavirus. Uit angst voor nog een Grand Prix die niet doorgaat, zoals in Australië gebeurde, zijn er honderden maatregelen genomen op de Red Bull Ring. Mark Hughes van The Race beschrijft de situatie op het circuit.

'Het is logisch dat F1 en de FIA gespannen zijn om dit goed te doen. F1 bezoekt nu een land die succesvol het virus overwonnen heeft: een uitbraak triggeren zou catastrofaal zijn voor de sport', vertelt Hughes. De F1 neemt daarom geen enkel risico.

Verschil tussen massa-evenement en kleine groep

Het verschil is dan ook duidelijk te zien. Waar een Grand Prix normaal gesproken een massa-evenement is, bestaat de GP van Oostenrijk uit een select groepje, of zoals Hughes het omschijft: 'De harde kern, een groepje verslaafde nerds die doen wat ze normaal ook doen, maar dan in een vacuüm.'

Het beeld in Oostenrijk: maskers, veel afstand tussen personen, eenrichtingsverkeer en 22 journalisten in een zaal waar er normaal een paar honderd zitten. Dit zal voor de komende tijd de situatie op het circuit blijven. Toch zorgen deze maatregelen ervoor dat er vanaf dit weekend weer geracet kan worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws