Hamilton: 'Heb in veertien jaar in deze sport geen verandering gezien' Formule 1

Hamilton: 'Heb in veertien jaar in deze sport geen verandering gezien'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 15:09


Lewis Hamilton heeft toegelicht waarom hij zo enthousiast ingegaan is op de Black Lives Matter-beweging. Volgens Hamilton raakte de opstand een gevoelige snaar, waardoor hij de noodzaak voelde om binnen de Formule 1 verandering aan te sporen.

Na de dood van George Floyd, liet Hamilton spoedig van zich horen: 'Toen dit allemaal groter werd, raakte het mij en deed het mij denken aan persoonlijke ervaringen. Ik heb het gevoel gehad dat ik in de sport altijd alleen gestaan heb.'

'Ik werk sinds mijn dertiende al samen met Mercedes, ik heb veertien jaar doorgebracht in de Formule 1 en ik heb geen enkele vorm van verandering gezien. Hopelijk kunnen wij de sport positief veranderen', merkt de Mercedes-coureur op via We care we do we move TV.

Hamilton doet oproep aan de Formule 1

Hamilton wilde de sport in beweging krijgen om ook te laten weten dat racisme niet getolereerd wordt in de sport. Hij stuurde een bericht waarvan in de eerste instantie verwacht werd dat het voor zijn collega's was: 'Mensen dachten dat ik daarmee mijn mede-coureurs bekritiseerde.'

'Dat is niet zo. Ik had het toen tegen iedereen binnen de sport. De stemmen van de mensen in deze sport zijn krachtig.' Hamilton wil dat alle werknemers binnen de sport een voorbeeldrol op zich nemen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Hamilton over racisme

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

loek
2 Jul 2020 om 15:51

Hoe zo Lewis ben je 14 jaar vernederd uitgescholden achtergesteld omdat je zwart bent
waarom bestaan en zwarte en blanke mensen? wat lul je nu toch de hele tijd man.
je zoekt gewoon spijkers op laag water je wilt je graag op voorgrond zetten man kijk eens wat je bereikt hebt je bent verdomme multimiljonair en dat zomaar tussen al die blanken hoe kan dat nou toch Lewis als jij werd gediscrimineerd was je nooit zover gekomen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws