Wolff tegen racisme: 'We moeten deze mogelijkheid benutten' Formule 1

Wolff tegen racisme: 'We moeten deze mogelijkheid benutten'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 15:32


Toto Wolff heeft aangegeven waarom Mercedes zo'n sterk standpunt ingenomen heeft in het gevecht tegen racisme. De nauwe samenwerking met Lewis Hamilton heeft ook het Duitse team doen realiseren dat dit soort maatschappelijke problemen aangekaart moeten worden.

'Voor mij persoonlijk is dat gevoel de afgelopen jaren gegroeid. Nadat Hamilton de strijd tegen racisme is gaan ondersteunen, is het bij ons gaan dagen dat we dezelfde doelen voor ogen hebben', geeft de Mercedes-teambaas aan bij We care we do we move TV.

De Oostenrijker licht toe: 'We willen wereldkampioenschappen winnen, hij heeft ons nodig en wij hebben hem nodig. Maar de laatste jaren is deze relatie ook een vriendschap geworden. Wij hebben vertrouwen in elkaar gekregen. De relatie met Hamilton is mij zeer veel waard.'

Mercedes grijpt de kans aan

Wereldwijd kijken er miljoenen mensen naar de sport. Het vormt een nuttig platform om een oproep tegen racisme te doen: 'Ik denk dat we een mogelijkheid hebben om mensen kennis te laten maken met het thema.'

'Dat mensen dagelijks te maken hebben met discriminatie en dat mensen banen mislopen vanwege een huidskleur of een geslacht. Ik geloof dat we deze mogelijkheid moeten benutten', besluit Wolff. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Wolff en Hamilton over racisme


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws