Raikkonen: 'Mijn zoontje houd ik in een kart niet bij' Formule 1

Raikkonen: 'Mijn zoontje houd ik in een kart niet bij'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 15:44


Kimi Raikkonen heeft teruggeblikt op een hele lange vakantie. De Fin heeft veel tijd met zijn kinderen doorgebracht en is er achter gekomen dat snelheid in het Raikkonen-bloed zit.

In gesprek met Speedweek begint de enkelvoudig wereldkampioen eerst over hoe hij de lockdown ervaren heeft: 'Dit voelde als een hele lange zomervakantie. Alles duurde langer en de omstandigheden zijn veranderd.'

'In de eerste instantie waren we met de hele familie in Finland. Ik ben inmiddels al ongeveer vier weken in Zwitserland geweest.' Het hoofdkwartier van Alfa Romeo ligt in Zwitserland. Ter voorbereiding op het seizoen moest Raikkonen zich melden.

Robin Raikkonen in de karts 

Ook heeft hij tijdens de verlengde winterstop gekart tegen zijn zoontje, Robin. Het blijkt dat niet alleen Raikkonen sr. aanleg heeft voor snelheid: 'Mijn zoontje houd ik in een kart niet bij. Maar dat komt ook omdat ik te zwaar ben.'

'Wat zijn talent betreft, wie zal het weten? Het is een kind. Het ene moment wil hij racen, het andere moment niet. Er staat geen druk op. Hij moet doen waar hij van houdt', concludeert Raikkonen. (Foto: Alfa Romeo Racing)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws