Kvyat: 'Daarin is de Formule 1 de verkeerde kant op gegaan' Formule 1

Kvyat: 'Daarin is de Formule 1 de verkeerde kant op gegaan'

Door Christian Moerman 02 juli 2020 | 16:29


Daniil Kvyat heeft de homogene Formule 1-circuits van deze tijd bekritiseerd. Volgens de Rus is het prima als er zo nu en dan een oude kerbstone of een hobbel in een baan zit, dat maakt een circuit uniek. 

Kvyat mocht gedurende de testsessie voor AlphaTauri op het Italiaanse circuit van Imola plaatsnemen. Achteraf zei hij het volgende tegen The Race: 'Het is een geweldig circuit, dat wist ik al van eerdere ervaringen daar. Ik heb altijd al gedacht dat het een waanzinnige baan is om op te rijden.'

'Dat rauwe is juist het mooie aan Imola, ik heb het daar enorm naar mijn zin gehad', vervolgde de voormalig Red Bull Racing-rijder. Kvyat denkt dat circuits die niet in topconditie zijn minstens zo leuk zijn om op te racen.

'Het is wat old school met hobbels en pittige kerbs. Van dat circuit kunnen we leren dat niet alle circuits perfect hoeven te zijn, met dezelfde kerbstones en zonder hobbels. Daarin is de Formule 1 de verkeerde kant op gegaan', concludeert hij. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws