Update | Binotto geheimzinnig over vertrek Vettel: 'Seb was onze eerste keus' Formule 1

Update | Binotto geheimzinnig over vertrek Vettel: 'Seb was onze eerste keus'

Door Christian Moerman 03 juli 2020 | 14:15


Sebastian Vettel heeft volgens diverse bronnen enkele maanden geleden helemaal geen aanbod gekregen van Ferrari voor een contractverlenging. Gedurende de persconferentie op de Red Bull Ring heeft de Heppenheimer dit naar buiten gebracht.

De doorgaans goed ingevoerde BBC-presentator Jennie Gow, evenals de autosportredacteur van SportBILD, Lennart Wermke, melden nu los van elkaar dat Vettel aangegeven heeft nooit een aanbod te hebben gehad van de Italiaanse renstal.

'Ik was enorm verbaasd toen ik gebeld werd door Mattia Binotto dat Ferrari niet langer met mij door wilde. Ik heb nooit een aanbod gekregen', zei de viervoudig wereldkampioen in Oostenrijk volgens de Formule 1-redacteuren.

Inmiddels wordt ook door enkele grotere Formule 1-media bevestigd dat Vettel inderdaad heeft aangegeven geen contractverlenging aangeboden te hebben gekregen. Het team uit Maranello heeft haar coureur dus zonder pardon opzij gezet.

Ferrari verkiest Sainz boven Vettel

Ferrari heeft haar topcoureur blijkbaar dus helemaal geen aanbod gedaan. Voorafgaand aan de transfersaga werd gesuggereerd dat Vettel een aanbod had gekregen van zijn huidige werkgever voor een éénjarig contract waarin hij net zo veel zou verdienen als zijn teamgenoot, Charles Leclerc.

Vlak na de mededeling dat het uitgelopen was op een gebroken huwelijk tussen Vettel en Ferrari, het verhaal dat Vettel zelf lekte naar de Duitse media, kwam de aankondiging van de komst van Carlos Sainz al. Ferrari liet er geen gras over groeien. (Foto: Ferrari F1 Team)

Update 14.15u (03/07) | Binotto geheimzinnig over vertrek Vettel: 'Seb was onze eerste keus'

Mattia Binotto heeft tekst en uitleg gegeven over de situatie rond Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen heeft naar eigen zeggen geen aanbieding van de Scuderia ontvangen. In de winter had Vettel echter de beste kaarten voor het tweede Ferrari-zitje had, volgens de Italiaanse teambaas.

'Seb was onze eerste keus', betoogt Binotto vrijdag op de persconferentie met de teambazen. Desondanks moest Ferrari toch een andere keuze maken wat de coureurs betreft. Tijdens de coronacrisis kwam het team tot inkeer en besloot het in zee te gaan met Carlos Sainz vanaf volgend seizoen.

'De hele situatie is veranderd', voegt Binotto daaraan toe, maar de precieze reden om niet met Vettel door te gaan, laat hij in het midden. Het nieuwe budgetplafond en de uitstel van de nieuwe reglementen zouden volgens hem hebben meegespeeld in de beslissing, besluit hij.

Denk jij dat Max Verstappen de GP van Oostenrijk wint? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws