Vettel: 'Ik ga het Leclerc niet makkelijk maken dit jaar' Formule 1

Vettel: 'Ik ga het Leclerc niet makkelijk maken dit jaar'

Door Merijn Kramer 02 juli 2020 | 18:17


Vettel vertrekt bij Ferrari, maar is nog altijd flink strijdlustig. Ondanks dat het zijn laatste seizoen is voor de Scuderia, laat hij weten dat hij het Charles Leclerc dit jaar flink lastig wil maken. De coureur is gemotiveerd om zijn tijd bij het Italiaanse team goed af te sluiten.

Op de persconferentie liet Vettel weten ook dit jaar flink competitief aan te vliegen. 'In de eerste plaats racen we natuurlijk voor het team, maar het is niet dat ik het met mijn aflopende contract Charles makkelijk wil gaan maken', vertelt de Duitser. 'Het is uiteindelijk vooral een sport waarbij je naar jouw eigen resultaten kijkt en dan ga je soms voor persoonlijk succes.'

Mogelijk moeilijk seizoen voor Ferrari

De Duitse coureur ging daarnaast ook in op de verwachtingen voor komend seizoen. Bij de tests eerder dit jaar werd duidelijk dat Ferrari niet dezelfde pace heeft als het afgelopen seizoen. Vettel en Leclerc verwachten dan ook een zwaarder seizoen. 'Na de tests wisten we dat ons tempo eigenlijk te laag lag, zeker voor wat betreft de kwalifcatie. Maar het is afwachten, tot de eerste sessies weten we niet waar we staan', sluit Leclerc af. (Bron: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws