Grosjean: 'Ik maak mij zorgen over het aantal updates dit jaar' Formule 1

Grosjean: 'Ik maak mij zorgen over het aantal updates dit jaar'

Door Merijn Kramer 02 juli 2020 | 18:36


In de persconferentie voorafgaand aan het seizoen laat Romain Grosjean zich uit over zijn zorgen rond de eerdere uitlatingen van zijn teambaas. Günther Steiner liet eerder al weten dat Haas F1 geen updates meebrengt totdat zij zeker zijn over het budget voor komend seizoen. 

De uitlatingen van Steiner maken dat Grosjean zich logischerwijs zorgen maakt over het komende seizoen. 'Ik maak mij wat dat betreft misschien wat meer zorgen dan Kevin Magnussen. Formule 1 is een sport die gaat om het brengen van updates.'

Aan het einde van vorig seizoen koos Haas ervoor om Grosjean te laten rijden in de auto waarmee zij het seizoen begonnen, zonder updates. Daaruit bleek dat de update die zij vanaf de Spaanse Grand Prix hadden geïmplementeerd, eigenlijk helemaal niet werkte. 

Vertrouwen in huidige Haas-auto

Nu heeft Haas echter een niet-veranderde auto naar Oostenrijk meegebracht. Er zijn vanaf de tests in Spanje geen updates gedaan. 'Het is in eerste instantie natuurlijk altijd goed om nieuwe onderdelen mee te nemen, maar dat zorgt er soms voor dat je jezelf op de verkeerde pijnpunten gaat focussen.'

Toch is Grosjean hoopvol: 'We hebben een goede basis, we zullen zen hoe snel we zijn en kunnen daarna altijd nog kijken of we de wagen kunnen aanpassen.' (Bron: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws