Uitslag VT2 Oostenrijk | Mercedes opnieuw dominant, Verstappen achtste Formule 1

Uitslag VT2 Oostenrijk | Mercedes opnieuw dominant, Verstappen achtste

Door Christian Moerman 03 juli 2020 | 14:46


De Mercedessen waren vrijdag by far de snelsten in de tweede vrije training. Lewis Hamilton sloot de sessie als snelste af met een 1:04.304, bijna twee tienden sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen sloot de training af als achtste, op bijna een seconde achterstand van Hamilton.

De tweede vrije training begon rustig, met in de eerste minuten alleen de McLaren's, Alfa Romeo's en Lance Stroll en Romain Grosjean op de baan. Pas na een minuutje of tien melden bijna alle andere coureurs zich op het circuit. Stroll heeft dan de snelste tijd in handen.

Terwijl Daniil Kvyat en Nicholas Latifi de grenzen van hun auto opzoeken en spinnen, komt Max Verstappen voor het eerst naar buiten. Met een 1:05.379 is hij direct sneller dan in de eerste vrije training. De rondetijd van Stroll wordt daarmee met negen honderdsten verbetert.

Softs gedijen goed in Oostenrijk

De rust keert daarna snel terug op de Red Bull Ring. Lewis Hamilton ziet vervolgens zijn kans schoon en maakt goed gebruik van het lege circuit. Hij klokt een nieuwe snelste tijd die bijna drie tienden sneller is dan die van Verstappen.

Halverwege de tweede vrije training worden de soft-banden van stal gehaald. Valtteri Bottas, Sergio Perez en Sebastian Vettel melden zich vooraan en duiken al snel onder de 1:05. Terwijl ook Kimi Raikkonen in de rondte gaat, weet Hamilton de snelste tijd tot nu toe te rijden. Hij zet een 1:04.304 neer op softs, de bandensoort waar ook de rest van de top tien zijn snelste tijd mee rijdt.

Verstappen even naast de baan

De coureurs doen het hierna weer iets rustiger aan. Tijden worden maar mondjesmaat verbeterd en veel rijders staan lange tijd in de pits. De training blijft vooralsnog gevrijwaard van grote incidenten.

Kleine momentjes zijn er overigens genoeg. Net als in de eerste vrije training verliest Verstappen even zijn auto. In plaats van te spinnen ploegt hij nu een stukje door het grind. De Nederlander kan zijn weg vervolgen, maar kan zijn banden afschrijven. Ook teamgenoot Alexander Albon houdt zijn Red Bull niet altijd in het rechte spoor, maar ook hij rijdt geen schade.

De tijden blijven in de tweede helft zo goed als onveranderd, omdat men zich focust op de lange runs. Dat betekent dat Perez zijn derde tijd weet vast te houden tot het einde, waarmee hij Vettel (vierde), Daniel Ricciardo (vijfde), Lando Norris (zesde) en Stroll (zevende) voorblijft. Max Verstappen eindigt dus op de achtste plaats, waarmee hij nog wel Charles Leclerc (negende) en Carlos Sainz achter zich houdt, die de top tien completeert.

Denk jij dat Max Verstappen de GP van Oostenrijk wint? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Oostenrijk

Live F1 15.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Oostenrijk

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

Einde liveblog + uitslag

En daarmee komen we aan het eind van dit liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. Hartelijk bedankt voor het volgen en we zien u graag morgen terug in onze blogs, waarin we verslag doen van de derde training en de kwalificatie. Graag tot dan!

Einde tweede vrije training!

De tweede vrije training is tot een einde gekomen. Lewis Hamilton sluit de sessie als snelste af met een 1:04.304. Bottas volgt op twee tienden achterstand en Perez rijdt de derde tijd, die dik zes tienden langzamer is. Verstappen sluit de vrijdag in Spielberg af als achtste op bijna een seconde achterstand.

Tijden bovenin onveranderd

Dit liveblog-bericht van pakweg een half uur geleden is nog steeds up-to-date. Een klein verschil: Verstappen staat nu achtste in plaats van zevende:

1. Lewis Hamilton (Mec) 1:04.304
2. Valtteri Bottas (Mec) +0.197
3. Sergio Perez (RP) +0.641
4. Sebastian Vettel (Fer) +0.657
5. Daniel Ricciardo (Ren) +0.668
8. Max Verstappen (Red) +0.911

Grosjean spint

Grosjean gaat even in de rondte en vervolgt zijn training.

Weinig tijdsverbeteringen

Het is druk op de baan, maar dat leidt niet tot snellere tijden. Men focust zich vooral op langere runs.

Verstappen zijn uitstapje naar de grindbak

Verstappen heeft last van overstuur

Verstappen meldt dat hij overstuur heeft bij het insturen van de bochten. Zou dat de reden zijn dat hij in het grind terechtkwam?

Ook Albon gaat in de rondte

Net als bij zijn teamgenoot gaat er ook bij Albon even iets mis, maar ook de andere Red Bull-coureur kan doorrijden.

Verstappen duikt niet de pits in

De Nederlander rijdt na zijn momentje 'gewoon' een getimede ronde. Zijn softbanden zijn echter naar de gallemiezen en dus is de tijd die Verstappen rijdt nietszeggend. 

Max Verstappen ploegt door het grind

Verstappen schiet even van de baan halverwege het circuit! De Red Bull-coureur ploegt door het grind, kan daarna zijn weg vervolgen en lijkt dus geen grote schade te hebben.

Vettel verbetert snelste tijd, op de harde band

Waar de hele top tien nog altijd bestaat uit tijden die op softs gereden zijn, is Sebastian Vettel de vreemde eend in de bijt. De Ferrari-coureur verbetert zijn tijd, blijft vierde, maar doet dat op de harde band.

Flapperende voorvleugel voor Sainz

Voor vogels een bekend verschijnsel, maar voor Formule 1-coureurs... De McLaren-coureur zoekt de pits op om naar de voorvleugel te laten kijken. Waardoor de voorvleugel is gaan bewegen is niet zo snel duidelijk.

Weinig actie op de baan

We gebruiken de rust op het circuit om de tijden op een rijtje te zetten:

1. Lewis Hamilton (Mec) 1:04.304
2. Valtteri Bottas (Mec) +0.197
3. Sergio Perez (RP) +0.641
4. Sebastian Vettel (Fer) +0.657
5. Daniel Ricciardo (Ren) +0.668
7. Max Verstappen (Red) +0.911

Alle tijden zijn gereden op de softband

Snelste tijd voor Hamilton

Hamilton verbetert de snelste tijd. Op zijn softs klokt hij 1:04.304.

Raikkonen kleurt buiten de lijntjes

Een uitstapje zoals we die ook al van Latifi en Kvyat hebben gezien.

Albon heeft probleempje met sturen

Alexander Albon heeft een probleem in de bochten. Zijn Red Bull heeft moeite om de bocht helemaal te nemen, zo meldt hij aan zijn engineer.

Vettel op een halve seconde van Bottas op de softs

Sebastian Vettel meldt zich bovenin de tijdenlijst. Met een halve seconde achterstand bezet hij de derde plek. Verstappen verbetert zijn tijd iets en staat zesde, op dik zeven tienden van snelste man Bottas.

Bottas verbetert de snelste tijd, ook Perez sneller

Perez drukt het gaspedaal nog verder in, net als Valtteri Bottas. Beide coureurs gaan sneller dan Hamilton en rijden hun snelste tijd op de soft-band. Bottas doet dat in een 1:04.501.

De tijdenlijst na een half uur trainen

Hamilton verbetert snelste tijd

In zijn tweede poging voor de snelste rondetijd is Hamilton wel succesvol. De Brit is met een 1:05.095 bijna drie tienden sneller dan Verstappen.

Hamilton en Ocon draaien hun eerste rondjes

Waar de meeste coureurs zich gedeisd houden, zien twee coureurs hun kans schoon om ook eens op het circuit te gaan kijken. Het zijn Esteban Ocon en Lewis Hamilton, die met een getimede ronde dik zeven tienden langzamer is dan Verstappen.

Rust is terug op het circuit

Inmiddels is het stil geworden op het circuit. Alleen Bottas is bezig met zijn outlap. Alle andere auto's staan in de garage.

Verstappen met te zachte boordradio naar snelste tijd

Terwijl Verstappen meldt dat hij moeite heeft zijn engineer te verstaan, rijdt de Nederlander de snelste tijd tot nu toe. Het betreft een 1:05.379, gereden op het medium-rubber

Het momentje van Kvyat in beeld

Verstappen naar buiten

Ook Max Verstappen heeft zich op de baan gemeld en zet al snel een tijd neer, die twee tienden langzamer is dan de snelste tijd van Stroll.

Ook Latifi spint

Op datzelfde punt weet ook Nicholas Latifi zijn auto niet in het juiste spoor te houden. Ook hij rijdt geen schade en kan gewoon doorrijden.

Kvyat spint in bocht 1!

De eerste gele vlag van deze training is een feit! Daniil Kvyat spint ter hoogte van bocht 1. De Rus rijdt op het gras, houdt zijn auto uit de muur en kan zijn weg vervolgen.

Bijna alle coureurs op het circuit

Inmiddels rijden bijna alle coureurs op het circuit. Alleen de Renaults, Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben zich nog niet laten zien. Stroll is nog altijd de snelste, gevolgd door teamgenoot Sergio Perez en de McLarens.

Eerste tijden worden neergezet

Inmiddels rijden ook andere coureurs hun eerste rondjes, waaronder Kimi Raikkonen, Lando Norris, en Sergio Perez. Lance Stroll heeft op dit moment de snelste tijd staan met een 1:05.469.

Grosjean meldt zich op de baan

Romain Grosjean is de eerste coureur die een kijkje neemt op het circuit.

Tweede vrije training is begonnen!

Het licht staat op groen en we zijn onderweg in de tweede vrije training!

Uitslag eerste vrije training

Zo zag de uitslag eruit aan het einde van de eerste vrije training. Kan Verstappen nu de Mercedessen dichter op de huid zitten?

Welkom!

Goedemiddag en hartelijk welkom in dit liveblog van F1Maximaal, waarin wij verslag doen van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws