Simracen hulpmiddel om scherp te blijven: 'Je brein werkt op volle kracht' Formule 1

Simracen hulpmiddel om scherp te blijven: 'Je brein werkt op volle kracht'

Door Marnik Kok 03 juli 2020 | 15:27


Alexander Albon verklaart in een interview van Red Bull dat het simracen zich wel degelijk fit heeft gehouden. De Red Bull Racing-coureur verklaart dat het online racen heeft geholpen in het mentaal scherp blijven.

'Als je een echte race rijdt, denk je altijd: Oké, rem hier twee meter later, draai daar iets eerder in, ik moet deze kerbstones pakken, probeer dit, probeer dat. En dat is hetzelfde met simraces: je brein werkt op volle kracht', verklaart Albon, die met onder andere teamgenoot Max Verstappen erg fanatiek opging in de virtuele GP's.

Ervaring had de coureur niet zo veel in het simracen: 'Normaal speelde ik eigenlijk alleen spellen als Call of Duty, maar dat veranderde heel snel. In het begin werd de competitie niet heel serieus genomen, maar toen de races echt begonnen, zag het er heel anders uit.'

Simracen vult tijdelijk het gat van echte Formule 1

Wel moet de Thaise Brit toegeven dat het alleen om een tijdelijke opvulling gaat, en het verder niet te vergelijken is met een echte race. 'Maar nu staan ??we op het punt om het seizoen goed te beginnen en ik ben er erg enthousiast over.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws