Update | Hamilton komt weg bij stewards zonder straf, gewoon op P2 Formule 1

Update | Hamilton komt weg bij stewards zonder straf, gewoon op P2

Door Rick Pasker 04 juli 2020 | 19:53


Lewis Hamilton moet zich melden bij de stewards. In het slotgedeelte van de kwalificatie vertraagde de Brit niet voor de gele vlaggen die uithingen voor teamgenoot Valtteri Bottas. De stewards zullen nu bepalen of de Mercedes-coureur hiervoor bestraft moet worden.

In een officiële mededeling van de FIA wordt aangegeven dat Hamilton zich om 18:15 uur lokale tijd moet melden bij de stewards voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Brit ging tussen bocht vijf en zeven, waar teamgenoot Bottas de grindbak in gleed, niet van zijn gas. Dit is in strijd met de regels.

Hamilton gaf na de kwalificatie zelf al aan dat hij een stofwolk zag in zijn snelle ronde, waardoor hij de gele vlag miste. Hamilton merkte over het voorval tevens op dat hij er niet door gehinderd werd. De regerend wereldkampioen kwam uiteindelijk alsnog 0,012 seconde te kort op de tijd van Bottas, die ondanks zijn uitglijder poleposition behield.

Hamilton ook niet gelet op track limits

In dezelfde meeting met de stewards zal Hamilton eveneens worden gevraagd waarom hij in Q3 geen rekening heeft gehouden met track limits. Om 15:52 uur ging de Brit in bocht 10, de laatste bocht van het circuit, te ver buiten de baan.

Update 19:55 (04/07) - Hamilton komt weg bij stewards zonder straf

Lewis Hamilton is bij de stewards weggekomen zonder straf. De Mercedes-coureur had twee verwijten aan zijn broek hangen, maar eentje is verworpen door de stewards. Alleen het overschrijden van de tracklimits levert de Brit een straf op. Zijn eerste tijd in Q3 is ongeldig verklaard.

Daarmee lijkt Hamilton goed weg te komen. Waar Max Verstappen eerder in Mexico met een soortgelijk incident wel een straf moest inlossen, mag Hamilton vrijuit gaan. De tekst en uitleg plus de beelden hebben Hamilton geholpen, waardoor hij gewoon vanaf de tweede positie mag starten.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Kas
4 Jul 2020 om 18:27

Als de FIA consequent is straffen ze Hamilton. Verstappen werd vorig jaar gestraft voor het negeren van een gele vlag, toen werd er álleen met een gele vlag gezwaaid en was het in het dash niet te zien. Deze keer waren de vlaggen duidelijk te zien. Het zal me alsnog niet verbazen als Hamilton weg komt met een reprimande, met de FIA weet je het nooit....

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws