Mercedes-engineer kraakt strategie Verstappen: 'Zien niet veel verschil qua tempo' Formule 1

Mercedes-engineer kraakt strategie Verstappen: 'Zien niet veel verschil qua tempo'

Door Rick Pasker 04 juli 2020 | 21:02


Andrew Shovlin, engineer bij Mercedes, ziet weinig verschil tussen de strategie van Max Verstappen en het Brits-Duitse team. Volgens de Brit is het verschil 'niet te zien' tussen de gele en rode banden. De Nederlander start namelijk als enige van de top tien op de gele band.

'Het zal een interessante race worden', stelt Shovlin. 'Het circuit en de omgevingstemperaturen zijn veel hoger dan op vrijdag, wat het voor de banden moeilijker zal maken. We hebben Max laten gaan op de gele banden die iets langer vol zullen houden dan onze rode banden, maar qua tempo hebben we niet veel verschil gezien tussen de banden', merkt Shovlin op.

'Normaal ligt het veld hier dicht bij elkaar'

De engineer van Mercedes is in ieder geval blij te mogen starten vanaf de eerste startrij, want dat is niet vanzelfsprekend. 'Dit is normaal gesproken een circuit waar het veld dicht bij elkaar ligt, dus het is geweldig om vanaf de eerste startrij te mogen beginnen', sluit Shovlin af.

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

juan_engelaar
6 Jul 2020 om 21:12

Als je het niet snapt meneer de engineer, dan kunt u beter niets zeggen. Als het al waar is dat de tijden tussen geel en rood bijna gelijk zijn, dan blijft het een feit dat je met geel langer door kan rijden, en al helemaal met de kwalitieten van MAX om banden te sparen. Door langer op geel te kunnen rijden, stel je dus de pitstop zodanig lang uit dat je de resterende ronden met versere banden rijdt en dus een overwinning tot de mogelijkheid behoort. Als u dit als engineer niet ziet of snapt, dan heeft u toch echt de verkeerde baan.

Rick Pasker
4 Jul 2020 om 21:43
Quote van Peter
'We hebben Max laten starten op de gele banden ' Wie is 'We'? Zoals je het schrijft is het Mercedes!

Ik heb het woordje starten aangepast naar gaan, want ze lieten hem vrijuit gaan op die band zonder zelf daarop te anticiperen. Dank voor je berichtje Peter!

Peter
4 Jul 2020 om 21:23

'We hebben Max laten starten op de gele banden ' Wie is 'We'? Zoals je het schrijft is het Mercedes!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws