Update II | Ook Verstappen weigert te knielen tegen racisme Formule 1

Update II | Ook Verstappen weigert te knielen tegen racisme

Door Gino Haverkamp 05 juli 2020 | 13:50


Zeker vijf coureurs zijn niet bereid zondag vlak voor de start van de Oostenrijkse Grand Prix te knielen tegen racisme. Dat meldt GrandPX.news. Voorafgaand aan de race is het de bedoeling dat alle coureurs gaan knielen als statement tegen racisme, maar vijf, het is niet bekend wie dat zijn, zijn dat niet van plan.

Dat is overigens niet omdat men niet tegen racisme is. Volgens geruchten zouden sommige coureurs zich vooral storen aan het politiek activisime waar Lewis Hamilton de voorbije weken mee in het nieuws is gekomen. De Brit zou tijdens een meeting in Oostenrijk gezegd hebben dat je niet uitspreken tegen racisme het racisme in stand houdt. Dat zou een aantal collega-coureurs tegen de borst hebben gestoten.

Wel dragen alle coureurs een shirt met daarop een statement tegen racisme. Voor sommige coureurs blijft het daarbij. 'Niet iedereen heeft besloten wat te doen', legt Carlos Sainz uit.

Kevin Magnussen, bekend om zijn vaak uitgesproken mening, gaat wel knielen tegen racisme, maar maakt wel zijn intentie duidelijk. 'Ik ga knielen. Niet zozeer omdat ik de Black Lives Matters-organisatie ondersteun, maar meer omdat ik de wereldwijde beweging tegen racisme en discriminatie steun. Ik hoop niet dat een speciale groep of organisatie met het onderwerp aan de haal gaat.' 

Ricciardo: 'We gaan niemand in een moeilijke positie brengen'

Daniel Ricciardo heeft tegenover Autosport uitgelegd dat iedere coureur zelf mag bepalen of hij gaat knielen of niet. Hij benadrukt dat iedereen achter de boodschap tegen racisme staat, maar dat niet iedereen zich verplicht hoeft te voelen om te knielen. 'Er waren wat moeilijkheden met sommige coureurs en hun nationaliteit en wat knielen voor hen betekent. We hebben al hun meningen gehoord en gaan niet iemand dwingen.'

Update 12.55 uur (05-07-2020) | Leclerc weigert te knielen tegen racisme

Eén van de naar verluidt vijf coureurs die niet op de knieën gaat tegen racisme, is Charles Leclerc. Op Twitter legt de Ferrari-coureur uit dat dit een bewuste keuze is. 'Ik denk dat het in het dagelijks leven om feiten en gedragingen gaat en niet om formele bewegingen die als controversieel gezien kunnen worden in sommige landen', legt hij uit. 'Ik ga niet op de knieën.'

De Monegask benadrukt echter wel dat dat niets zegt over zijn standpunt in het racismedebat. 'Ik ben net zo gecommiteerd in de strijd tegen racisme als alle anderen.' (foto: Ferrari F1 Media)

Update II 13:45 uur (05-07-2020) | Ook Verstappen weigert te knielen tegen racisme

In navolging van Charles Leclerc gaat ook Max Verstappen niet op de knieën tegen racisme, zo bevestigt de Nederlander op Twitter. De Red Bull Racing-coureur zegt zich enorm gecommiteerd te voelen in de strijd tegen racisme, maar wil daarvoor niet op de knieën.

'Iedereen heeft het recht zichzelf uit te drukken op een manier die goed voor diegene voelt', schrijft Verstappen. 'Ik ga niet knielen, maar ik respecteert en steun iedereen in de persoonlijke keuzes die ze maken. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws