Albon legt schuld neer bij Hamilton: 'Dit was echt zijn beslissing' Formule 1

Albon legt schuld neer bij Hamilton: 'Dit was echt zijn beslissing'

Door Maurits Kappetijn 05 juli 2020 | 17:52


Alexander Albon is na de Grand Prix van Oostenrijk niet te genieten. De Thai had een goede kans om zowel Bottas als Hamilton in te halen, maar de laatstgenoemde coureur toucheerde hem, waardoor Albon terugviel. Uiteindelijk viel de Red Bull-coureur uit en was het einde verhaal voor Red Bull Racing, dat ook Max Verstappen al zag uitvallen.

'Het is allemaal nog net gebeurd, dus ik moet een beetje uitkijken met wat ik zeg', zegt een zichtbaar kokende Alexander Albon in gesprek met de FOM. 'Ik weet niet echt wat ik erover moet zeggen. We hadden vandaag de kans om de race te winnen, als je het mij vraagt. Mercedes was snel, maar ik voelde me zelfverzekerd en de auto voelde goed aan.'

Hamilton krijgt schuld van incident

Toen Albon een inhaalactie op Lewis Hamilton waagde, werd de teamgenoot van Max Verstappen aangetikt. Een soortgelijk incident gebeurde in Brazilië vorig seizoen. 'Toen was het een beetje 50-50, zegt Albon. Maar dit keer was het echt Lewis' beslissing om het te laten gebeuren of niet. Ik ben dus teleurgesteld', aldus de Red Bull-coureur. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws