Binotto kritisch op Vettel: 'Het was niet bepaald zijn beste race' Formule 1

Binotto kritisch op Vettel: 'Het was niet bepaald zijn beste race'

Door Maurits Kappetijn 05 juli 2020 | 18:07


Mattia Binotto is na de eerste race in Oostenrijk teleurgesteld over de prestaties van zijn team. De Ferrari-teambaas zag het team sputteren en niet bepaald in de buurt komen van de snelheid van Red Bull en Mercedes. Wel behaalde Charles Leclerc met geluk een podiumplek, maar onrust overheerst bij Ferrari.

In gesprek met Sky Sports belicht Binotto de huidige situatie. 'Het is niet makkelijk, de situatie is echt slecht. De kwalificatie was niet goed, we missen de pace. Het kan echt niet dat we, ten opzichte van vorig seizoen, zo zijn teruggevallen. We moeten verbeteren maar ik denk ook wel dat dat gebeurt, gezien het feit dat we een goed team zijn en dat we goed kunnen samenwerken. Het huidige probleem is de snelheid op het rechte stuk en daar gaan we aan werken.'

Balans van nieuwe Ferrari-auto zoek

Ook is Binotto kritisch op het optreden van Sebastian Vettel. 'Sebastian had niet echt zijn dag, het was niet bepaald zijn beste race. Hij voelde zich oncomfortabel en dat was ook wel zichtbaar. De balans van de auto was gewoon zoek en daar ligt het probleem. Vrijdag was de auto nog voldoende, maar sindsdien is het bergafwaarts gegaan.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws