Mercedes: 'Hadden eigenlijk al het hele weekend last van elektronica' Formule 1

Mercedes: 'Hadden eigenlijk al het hele weekend last van elektronica'

Door Maurits Kappetijn 05 juli 2020 | 21:11


Andrew Shovlin, 'Chief Race Engineer' voor Mercedes, stelt dat het team al langer kampte met de problemen die het zondag kende. Zowel de auto van Lewis Hamilton als die van Valtteri Bottas lieten tekenen van elektronische storing zien, waardoor de situatie in de race penibel werd.

Shovlin kijkt terug op de race en ziet dat zijn team een goede prestatie heeft geleverd, ondanks alle moeilijkheden. 'Valtteri heeft het goed gedaan, de winst was verdiend. Hij was het hele weekend al dominant. De race zelf was erg lastig. We hadden eigenlijk het hele weekend al last van opbouwende elektrische storingen in de auto's, een probleem wat steeds terugkwam. Ook in de race begon dit halverwege op te spelen, waardoor de auto's niet teveel over de kerbs mochten rijden. Gelukkig is het probleem ons niet fataal geworden.'

Support voor Hamilton

Ook verdedigt Shovlin de actie van Hamilton op Albon, die de Red Bull-coureur liet spinnen bij een inhaalpoging. 'Alex maakte het Lewis niet makkelijk, maar we vinden dat Lewis zich aan de regels hield en genoeg ruimte overliet. Het was dus teleurstellend dat Lewis een penalty kreeg en zijn podiumplek moest inleveren. Al met al hebben we wel veel punten gescoord en daar zijn we blij mee. Op naar de tweede Oostenrijkse race.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws