Hamilton: 'Dit is een emotioneel en aangrijpend hoofdstuk in de F1' Formule 1

Hamilton: 'Dit is een emotioneel en aangrijpend hoofdstuk in de F1'

Door Harry Verolme 06 juli 2020 | 09:13


Lewis Hamilton is geraakt door alle gebaren die de Formule 1 afgelopen weekend heeft gemaakt tegen racisme. De Brit ziet dat zijn activisme verandering teweegbrengt, wat een nieuw vuur in hem stookt om voorlopig nog niet op te houden.

In een bericht op Instagram schrijft de Mercedes-coureur na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk, waarin hij als vierde eindigde, het volgende. 'Vandaag was een belangrijk moment voor mij en voor alle mensen die pleiten voor verandering. Voor een gelijke en rechtvaardige maatschappij. Ik zal hiervoor wel bekritiseerd worden, maar ik doe dit omdat ik gelijkheid wil, het gaat niet om politiek of promotie.'

Voorafgaand aan de race gingen verschillende F1-coureurs op één knie in een gebaar tegen racisme. Het was een van de vele gebaren tegen ongelijkheid. 'Dit hoofdstuk in de F1 is emotioneel en aangrijpend, maar het is nodig om de sport meer divers te maken. Ik streef naar een betere toekomst voor de volgende generatie. Er moet nog veel worden gedaan, maar er is verandering aan de horizon. Dat geloof ik', aldus Hamilton. (Foto: Daimler Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws