Hamilton benadrukt: 'Ik heb niemand geforceerd om te knielen' Formule 1

Hamilton benadrukt: 'Ik heb niemand geforceerd om te knielen'

Door Harry Verolme 06 juli 2020 | 12:22


Lewis Hamilton benadrukt dat hij niet van andere Formule 1-coureurs heeft geëist om te knielen. De Mercedes-coureur geeft aan dat hij persoonlijk wel van plan was om op één knie te gaan, maar dat hij zich niet bezighield met wat de andere coureurs wilden doen.

'Iedereen heeft zijn eigen mening of reden om het wel of niet te doen', vertelt de zesvoudig wereldkampioen na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk. 'Ik ben me bewust van hoe sommigen zich erover voelen, maar dat zijn privékwesties. In ieder geval vind ik dat niemand geforceerd moet worden om te knielen.'

Hamilton staat er daarom van versteld dat mensen het gerucht geloven dat hij zijn collega's geforceerd zou hebben mee te doen met het initiatief. 'Het idee kwam van de Formule 1 en de Grand Prix Drivers’ Association. In de rijdersbriefing waren het Sebastian (Vettel, red.) en Romain (Grosjean, red.) die anderen vroegen of zij het wilden doen. Ik zei toen dat ik wel zou knielen, maar dat zij moesten doen waar ze zich goed bij voelden.' (Foto: Daimler Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws