Surer: 'Albon moet het doen als Verstappen wegvalt, maar dit helpt niet' Formule 1

Surer: 'Albon moet het doen als Verstappen wegvalt, maar dit helpt niet'

Door Maurits Kappetijn 06 juli 2020 | 20:19


Volgens Marc Surer is het puur een kwestie van pech dat Alexander Albon de Grand Prix van Oostenrijk niet heeft gewonnen. Volgens de voormalig Formule 1-coureur stond de Thai er goed voor, maar stond het geluk simpelweg niet aan zijn zijde. Tot overmaat van ramp viel de RB16 stil, iets wat op de ervaringen van Nico Hülkenberg lijkt, stelt de Zwitser.

'Hij had Hamilton makkelijk gehad en Bottas ook', zegt Surer tegen Motorsport-total.com, die vindt dat Albon ongelukkig uit de verf kwam in zijn poging om de race te winnen. De Red Bull-coureur spinde na een touché met Hamilton. 'Maar die actie was wel gedurfd. Het ging helaas gewoon mis voor hem, dat gebeurt.'

Albon kampt vooral met pech

Wel ziet Surer een duidelijk verschil tussen Max Verstappen en zijn teamgenoot. In de kwalificatie ontstond er een flink tijdsverschil tussen de twee Red Bull-rijders. 'Albon mist nog meer dan drie tienden. Hij moet dan naar voren zien te komen als het moet, bijvoorbeeld als Max uitvalt. Maar dat de auto het dan niet doet, helpt niet bepaald mee. Je moet ook een beetje geluk hebben en dat was nu niet het geval. Je hebt coureurs die altijd geluk hebben, en coureurs die altijd ongeluk hebben op de cruciale momenten, zoals Nico Hülkenberg.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws