Weggestuurde Vettel: 'Ik belde gelijk met Marko' Formule 1

Weggestuurde Vettel: 'Ik belde gelijk met Marko'

Door Marnik Kok 07 juli 2020 | 09:30


Sebastian Vettel, die na het 2020-seizoen wordt weggestuurd bij Ferrari, verklaart een telefoontje te hebben gepleegd met de welbekende adviseur van Red Bull Racing, Helmut Marko. De viervoudig wereldkampioen ziet het naar verluidt wel zitten om zijn glorietijden bij de Oostenrijkse renstal te herleven.

Vettel kreeg onlangs te horen dat Carlos Sainz zijn stoeltje bij Ferrari overneemt, waardoor de Duitser nu hard op zoek moet naar een ander team. Een telefoontje naar Marko leek hem een goede zet: 'Ik belde hem direct nadat ik het nieuws van Ferrari wist.'

'Allereerst om advies aan hem te vragen, omdat we elkaar al zo lang kennen', geeft Vettel toe. Toch is het geen geheim dat hij aast op een stoeltje naast Max Verstappen. Eerder verklaarde de Nederlander al het geen enkel probleem te vinden om teamgenoot te worden van Vettel.

Stoelendans voor Vettel: middenveld realistisch

Een heuse stoelendans wordt het. Nu er geen plek meer is bij de Scuderia zal de Duitser een ander topteam willen zoeken. Mercedes lijkt onwaarschijnlijk: teambaas Toto Wolff heeft al laten weten het liefst met zijn huidige coureursduo, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, door te gaan. 

Bij Red Bull gaat ook de voorkeur uit naar Verstappen en Alexander Albon, maar mocht laatstgenoemde toch ondermaats gaan presteren, zou het zomaar een terugkeer naar de Oostenrijkse renstal kunnen betekenen voor Vettel. Mocht dit niet gebeuren, lijkt het middenveld de enige optie om een vroegtijdig pensioen te voorkomen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws