Mercedes-motorbaas Cowell mogelijk naar Aston Martin Racing Formule 1

Mercedes-motorbaas Cowell mogelijk naar Aston Martin Racing

Door Marnik Kok 07 juli 2020 | 11:16


Op 15 juni werd bekend gemaakt dat Andy Cowell, directeur van de krachtbron-afdeling van Mercedes F1, opstapt. De toekomstplannen van Cowell zijn nog niet bekendgemaakt, maar Formel 1 speculeert hevig over een overstap naar Aston Martin Racing, het nieuwe fabrieksteam vanaf 2021.

Vanaf 2021 wordt het huidige Racing Point omgedoopt tot een waar fabrieksteam: Aston Martin Racing. Onder het bewind van de schatrijke Lawrence Stroll is druk onderhandeld om het fabrieksteam op te zetten. Het team wil groots binnenkomen in de sport en heeft daarom naar verluidt ook zijn ogen gezet op een aantal prominenten van andere teams.

Niet eerste Mercedes-vertrek naar Aston Martin

Het vertrek van Cowell naar Aston Martin zal, als dit waar blijkt te zijn, niet het eerste vertrek van een grote naam zijn. Eerder vertrok Tobias Moers, toen nog CEO van Mercedes AMG, naar Aston Martin. Moers treedt op 1 augustus in dienst. 

Aston Martin verkeert al langere tijd in zwaar weer. Lawrence Stroll, de vader van Lance Stroll, kocht daarop 25% van de aandelen van het bedrijf. Een deel van deze aandelen verkocht hij weer door aan niemand minder dan Mercedes-teambaas Toto Wolff. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws