Seidl: 'Mercedes-krachtbron zet stap vooruit in 2021' Formule 1

Seidl: 'Mercedes-krachtbron zet stap vooruit in 2021'

Door Marnik Kok 07 juli 2020 | 11:33


In 2021 zullen de bolides nagenoeg hetzelfde zijn als het huidige seizoen: teams mogen door middel van een token-systeem slechts enkele componenten aanpassen aan hun wagen. McLaren mag echter alsnog de overstap naar de Mercedes-krachtbron maken. Teambaas Andreas Seidl verwacht een flinke verbetering in prestaties.

'We denken dat echt door de Mercedes-krachtbron in onze auto te stoppen een stap vooruit is wat betreft onze prestaties', legt Seidl uit aan MotorsportHet team, dat afgelopen weekend nog een podiumplaats behaalde, neemt afscheid van de gematigde Renault-krachtbron om vervolgens in zee te gaan met Mercedes.

Goede werkrelatie met Mercedes

Seidl verwacht dat deze overstap alles behalve problematisch wordt. De teambaas noemt de banden met Mercedes 'zeer goed', mede door het constante contact met de toekomstige motorleverancier. 'Ik denk dat we ondanks de beperkingen van volgend jaar beter kunnen gaan presteren', aldus Seidl.

In het verleden werkte McLaren ook al samen met Mercedes, niet geheel zonder succes: Lewis Hamilton werd in 2008 wereldkampioen voor de Britse renstal, in een Mercedes-gedreven bolide. Hierna hopte McLaren naar Honda en Renault, zonder al te grote successen. (Foto: McLaren F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws