Minardi: 'Lof voor Norris, hopelijk geen politiek spelletje Sainz' Formule 1

Minardi: 'Lof voor Norris, hopelijk geen politiek spelletje Sainz'

Door Marnik Kok 07 juli 2020 | 13:33


Giancarlo Minardi baalt van de uitvalbeurt van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, maar spreekt hiernaast zijn lof uit over Lando Norris, die mede door het falen van de Nederlander en Alexander Albon een podium behaalde.

'Ik vond het jammer dat hij zo vroeg uitviel, het is een van de hoofdrolspelers van de sport. Maar alle lof voor Norris voor het behalen van een podium', vertelt de Italiaan op Motor No Limits. Hij lijkt er op te doelen dat het uitvallen van beide Red Bull-wagens een podium voor McLaren mogelijk heeft gemaakt.

De strategie die toegepast werd op McLaren-coureur Carlos Sainz begreep Minardi echter niet. Sainz kreeg een andere strategie van het team, waardoor hij op de vijfde positie eindigde. 'Ik hoop niet dat dit het begin is van een politiek gemeen spelletje richting Sainz', verklaart hij.

Sainz naar Ferrari

De teamgenoot van Norris verlaat het McLaren-team namelijk na het huidige seizoen, en neemt het stoeltje van Sebastian Vettel over bij Ferrari. De Duitse coureur presteert ondermaats en de relatie tussen de Italiaanse renstal en de viervoudig wereldkampioen lijkt niet meer te redden nu zijn contract onverwachts niet verlengt wordt. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws