Mol zet vraagtekens bij Honda-krachtbron: 'Nog niet volledig opengeschroefd' Formule 1

Mol zet vraagtekens bij Honda-krachtbron: 'Nog niet volledig opengeschroefd'

Door Marnik Kok 07 juli 2020 | 13:54


Olav Mol zet zijn vraagtekens bij de prestaties van de Honda-krachtbron en Max Verstappen afgelopen weekend in Oostenrijk. In zijn F1 aan Tafel podcast vertelt hij er niet van uit te gaan dat dit het maximale was van de krachtbron.

'Ik weet nog niet, ook door het gebruiken van die gele band tijdens de kwalificatie, of Verstappen hem wel helemaal opengeschroefd heeft', vertelt de vaste commentator bij Ziggo Sport. 'Ook in de wetenschap dat ze het zondag allemaal gaan doen.'

Mol verwacht in ieder geval dat de Nederlander meer kansen heeft tijdens de race dan vorig jaar, nu de Ferrari-bolides beduidend slechter zijn dan de RB16. Red Bull Racing is naar verluidt het enige team dat de competitie met Mercedes aan kan gaan in 2020.

Red Bull speelt slimme spellen met DAS-systeem

Ook wordt er in de podcast gepraat over het bezwaar tegen het DAS-systeem. Mol legt uit: 'Red Bull heeft het idee om DAS over te nemen. Als het systeem afgekeurd zou worden zouden ze het niet hoeven te ontwikkelen. Nu het legaal is bevonden kunnen ze het er zelf ook op gaan zetten.'

De commentator sluit zich ook aan bij andere critici binnen de autosport die opmerken dat het nieuwe systeem van Mercedes niet wordt gebruikt voor het racen zelf, maar voor het opwarmen van de banden. 'Ik zie ze het gebruiken op momenten dat ze een beetje warmte in de banden willen krijgen', aldus Mol. (Foto: Ziggo Sport)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws