Wolff ontkent verkapte teamorder: 'Doe niet zo paranoïde' Formule 1

Wolff ontkent verkapte teamorder: 'Doe niet zo paranoïde'

Door Christian Moerman 07 juli 2020 | 14:00


Toto Wolff ontkent dat Mercedes een verkapte teamorder gaf aan Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. In Oostenrijk hoorden we de Duitse renstal over de boordradio waarschuwen voor een 'kritieke' situatie omtrent de versnellingsbak waarvan sommigen dachten dat het een manier was om de Finse coureur af te remmen.

De mysterieuze boordradio deed denken aan een incident bij Red Bull Racing in 2013. De twee coureurs (toen Mark Webber en Sebastian Vettel, red.) kregen een waarschuwing te horen waarmee het team duidelijk wilde maken dat de race in de volgorde geëindigd moest worden waarin toen gereden werd. Andersom kan dit ook - dat Bottas snelheid moest minderen voor Hamilton.

Een soortgelijk verhaal speelde volgens de Mercedes-teambaas echter niet bij het team gedurende de eerste race op de Red Bull Ring: 'Doe niet zo paranoïde. We hebben zoiets nooit gedaan, tenzij er een probleem met de auto was', merkte hij op volgens DailyGP.

Mercedes niet vies van teamorders

Het is in het recente verleden gebleken dat Mercedes niet vies is van een teamorder als het daarop aan komt. Zo moest Bottas enkele jaren geleden de overwinning in Rusland inleveren aan Hamilton.

Wolff houdt desalniettemin vol dat de coureurs op gelijke voet met elkaar staan. Al helemaal aan het begin van het seizoen, wanneer er nog geen favoriet duidelijk is voor de wereldtitel: 'Ze waren volledig vrij om het gevecht met elkaar aan te gaan op het circuit.'

Wolff trekt stellig een conclusie over de boordradio van afgelopen weekend: 'Teamorders waren er niet, geen enkele. Geen geheime teamorder, geen subtiele teamorder en geen directe teamorder.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws