RACER: 'Renault kondigt tijdens persconferentie komst Alonso aan' Formule 1

RACER: 'Renault kondigt tijdens persconferentie komst Alonso aan'

Door Christian Moerman 07 juli 2020 | 16:42


Fernando Alonso lijkt in 2021 een terugkeer te gaan maken naar de Formule 1. Volgens het doorgaans goed ingevoerde medium RACER zal tijdens de ingelaste persconferentie van Renault morgen de komst van de Spanjaard aangekondigd worden.

'RACER heeft begrepen dat een aankondiging omtrent de terugkeer van Fernando Alonso momenteel op het schema staat voor woensdag (8 juli), voorafgaand aan de Grand Prix van Stiermarken', aldus het motorsportmedium.

Hoewel de komst van de tweevoudig wereldkampioen in de eerste instantie onwaarschijnlijk leek vanwege de vertraging van de gewijzigde reglementen, lijkt het een gegeven dat Alonso zijn rentree gaat maken: 'De Formule 1 rijdt vanaf volgend jaar onder een budgetplafond.'

'Dat zal het verschil tussen de teams verkleinen.' Deze nivellerende maatregel is blijkbaar genoeg om de getalenteerde coureur terug te halen naar de sport. Renault zei al in gesprek te zijn met 'grote namen'.

Alonso in vergevorderd stadium van contractonderhandelingen

Er wordt ook door La Gazzetta dello Sport gemeld dat de deal rondom de terugkeer van Alonso zo goed als zeker is. De CEO van Renault, Luca de Meo zou al akkoord gegaan zijn met een terugkeer van de Asturiër. 

In Groot-Brittannië suggereert men zelfs dat er in de komende uren een informele bevestiging verwacht wordt. BBC praat over een overeenkomst tussen de twee partijen met een officiële bevestiging op korte termijn.

Renault moet vertrek Ricciardo opvangen

Renault kreeg enige weken geleden te horen van stercoureur Daniel Ricciardo dat hij zijn toekomst voort zou zetten bij McLaren. Sindsdien is de Franse renstal op zoek gegaan naar een geschikte vervanger die vanaf 2021 plaats moet gaan nemen naast Esteban Ocon.

Alonso is een van de namen die het meest in verband gebracht is met het vrije Renault-stoeltje. De andere naam is Sebastian Vettel, hoewel een vertrek uit de sport inmiddels geen ondenkbare optie is voor de Heppenheimer. (Foto: McLaren F1 Media)

Nieuw: Volg F1Maximaal nu ook op Instagram!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

smoky.tony
7 Jul 2020 om 19:20

Volgens mij rijden Hamilton of Verstappen nog geen podium met die grasmaaier.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws