Abiteboul over 'loslippigheid' Alonso: 'Dit hebben we besproken' Formule 1

Abiteboul over 'loslippigheid' Alonso: 'Dit hebben we besproken'

Door Maurits Kappetijn 08 juli 2020 | 20:07


Met het aanstellen van Fernando Alonso haalt Renault een ervaren wereldkampioen in huis, dat staat als een paal boven water. Maar Alonso lette in zijn vorige F1-tijd niet vaak op wat hij zei in de media, iets wat Renault-teambaas Cyril Abiteboul nadrukkelijk met de Spanjaard besproken heeft.

Het is geen geheim dat Alonso zijn uitgesproken mening weleens op ongelukkige momenten deelt. Zo riep hij tijdens de Japanse Grand Prix over de Honda-motor in 2015 'GP2 engine, GP2 engine!', een tekenend moment voor de persoon Alonso, die graag zegt waar het op staat.

Alonso's uitspraken hebben, met name in zijn tijd bij Ferrari, voor flink wat reuring gezorgd. Daarom heeft Abiteboul de kwestie besproken met Alonso, zo vertelt hij BBC Sport. 'Daar hebben we het zeker over gehad. Zijn onstuimigheid is ook een reden voor hem geweest om er een jaartje tussenuit te gaan', zegt de Fransman.

Abiteboul heeft begrip voor persoonlijkheid Alonso

Over het algemeen begrijpt Abiteboul de houding van Alonso wel. 'Laten we niet onderschatten hoe meedogenloos, achterbaks en hard de Formule 1-wereld is. Het maakt niet uit hoe hard je werkt, er is altijd wel iemand die zegt dat je het fout doet. Op een gegeven moment deel je dan wel eens een uitbrander uit.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws