Update II | Marko: 'Mateschitz is beledigd en wil Vettel niet hebben' Formule 1

Update II | Marko: 'Mateschitz is beledigd en wil Vettel niet hebben'

Door Christian Moerman 16 juli 2020 | 12:53


Na de aankondiging van eerder deze week heeft Christian Nimmervol, redacteur voor Motorsport-Total, van zich laten horen. Het grote nieuws dat hij aangekondigd heeft, heeft betrekking op Sebastian Vettel. Volgens de journalist wil Dietrich Mateschitz zijn viervoudig wereldkampioen terug halen naar Red Bull Racing.

Allereerst laat de Formule 1-journalist weten dat de reacties op social media op zijn bericht wat overdreven waren, maar dan gaat hij toch over op de orde van de dag: 'Ik heb concrete informatie dat Helmut Marko geïnstrueerd is door Dietrich Mateschitz om 'verloren zoon' Vettel terug te halen naar Red Bull Racing vóór 2022.'

'Alexander Albon zou dan de overstap naar AlphaTauri maken waardoor Daniil Kvyat zijn stoeltje in de Formule 1 kwijtraakt', vervolgt hij via het Duitse medium. Na de transfer zou het de Rus zijn die het veld moet ruimen. Mateschitz ziet een rentree van de Heppenheimer dus wel zitten, maar moet flinke obstakels zien te overwinnen om dit klaar te spelen.

Wat er moet gebeuren voor terugkeer Vettel

Volgens Nimmervol zijn er drie voorwaarden die verbonden zijn aan een nieuwe samenwerking met Vettel. De eerste voorwaarde ligt in de handen van Albon: 'Albon's prestaties moeten verslechteren vergeleken met die van Max Verstappen. Albon had kunnen winnen in Spielberg, hoewel dit niet verbergt dat hij pure snelheid mist ten opzichte van Verstappen.'

'Mateschitz moet de Thaise Yoovidhya-familie overtuigen dat een terugkeer van Vettel een goed idee is.' De familie is voor 51 procent eigenaar van Red Bull en zou wel oren hebben naar een Thaise coureur in de sport', zo meldt hij voorwaarde twee. 

En ten slotte moet Vettel de uitdaging bereid zijn aan te gaan: 'Vettel moet het willen. En hij moet de ballen hebben om nog een poging te wagen naast de enorm getalenteerde Verstappen, na een lastige periode naast Charles Leclerc.' Als deze hordes zijn genomen, zou niets een terugkeer van Vettel in de weg staan.

Waarom willen Red Bull en Verstappen dit?

Een andere vraag is waarom Red Bull dit zou willen en waarom Verstappen op Vettel zit te wachten. Nimmervol benadrukt dat een van de grootste afzetmarkten van de energiedrankjesfabrikant de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, red.) is. Vettel kent daar nog altijd veel populariteit, wat het vanuit een marketingoogpunt aantrekkelijk maakt.

Ook voor Verstappen zou de transfer goed nieuws zijn. Sneller zijn dan Albon is lang niet zo indrukwekkend als sneller zijn dan een viervoudig wereldkampioen. Elke race die Verstappen verliest van zijn huidige teamgenoot zal pijnlijker zijn dan wanneer die verliespartij hem overkomt tegenover Vettel. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 14.05u (09/07) | Marko benadrukt: 'Wij hebben geen ruimte voor Vettel'

Hoewel de geruchten rondom een terugkeer van Sebastian Vettel naar Red Bull Racing sterker worden, blijft Red Bull-adviseur Helmut Marko aanhouden dat de Oostenrijkers niet geïnteresseerd zijn in de viervoudig wereldkampioen.

'Wij hebben geen ruimte voor Vettel. Albon zit momenteel in dat stoeltje en daar zijn wij blij mee', aldus de Oostenrijker via Auto, Motor und Sport. 'Albon is half Thais, een Thaise eigenaar heeft meer dan de helft van de Red Bull-aandelen.'

Wat moet Vettel dan? Marko adviseert de Heppenheimer om een tussenjaar te nemen: 'Ik zou een jaartje langs de lijn gaan staan om een duidelijker beeld van de situatie te krijgen. Misschien vindt hij dat leven wel zo lekker dat hij besluit er definitief mee te stoppen.'

Update II 12.45u (16/07) Marko: 'Mateschitz is beledigd en wil Vettel niet hebben'

Waar de laatste hoop voor Vettel op Mateschitz werd gevestigd, blijkt ook de grote Red Bull-baas hem niet terug te willen hebben bij zijn team. Volgens Marko is de Oostenrijker namelijk nog aardig boos op Vettel, zo meldt het Italiaanse Corriere Dello Sport. 

Toen de viervoudig wereldkampioen enkele jaren geleden de intentie had om te vertrekken naar Ferrari, zou hij Mateschitz hier niet over hebben ingelicht. Dit schoot bij de Oostenrijker in het verkeerde keelgat en dit kan een reden zijn dat Vettel geen steun krijgt om terug te komen. 'Mateschitz heeft het geheugen van een olifant, dit weet hij nog goed en maakte hem boos', verklaart Marko.

Eerder leek de Oostenrijker nog aan de kant van Vettel te staan: deze hoop lijkt nu ook vervlogen. Voor de Duitser is het nu dus focussen op een stoeltje bij Racing Point, waar hij naar verluidt Sergio Perez of Lance Stroll gaat vervangen in 2021. Dit is één van de laatste opties voor een stoeltje voor het 2021-seizoen.

Denk jij dat Max Verstappen de snelste is in Hongarije? Zet dan in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Lees 4 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
18 Jul 2020 om 11:00
Quote van Joko1972
Rv moet niet zoveel lullen, maar wat aan die auto doen, die is opnieuw te traag.
Hopelijk gaat max snel naar mercedes.

max gaat niet naar mercedes,want lewis blijft leer zitten,die weet als max in ster stapt,hy de records van lewis gaat afpakken.......

Joko1972
18 Jul 2020 om 10:11

Rv moet niet zoveel lullen, maar wat aan die auto doen, die is opnieuw te traag.
Hopelijk gaat max snel naar mercedes.

wg
9 Jul 2020 om 18:24

Motorsport-Total bestaat al heel wat langer dan F1Maximaal, en is van oorsprong een duitse site.
Maar click-bait wordt overal gebruikt, en dat geldt net zo goed voor F1Maximaal, gezien de titels die toch wel relematig de lading niet lijken te dekken.
Gelukkig niet zo sensatie-zoekend als vele andere sites :).
Mvg, Wim

Shrek
9 Jul 2020 om 18:03

Gaan we weer. We kennen nu Motorsport-Total (eerder nooit van gehoord) en we kennen nu Christian Nimmervol (eerder nooit van gehoord) dankzij de overgenomen verslaggeving inzake geroddel over geruchten. Redbull heeft dit continue ontkent. Maar er is gepubliceerd en geklikt; er is gescoord. Vóórdat Verstappen junior F1 ging doen kwam dat niet veel voor, en ging verslaggeving hoofdzakelijk over feiten. Ik kan dat best wel missen......

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws