Binotto onthult: 'Tijdens quarantaine kozen we voor Sainz' Formule 1

Binotto onthult: 'Tijdens quarantaine kozen we voor Sainz'

Door Marnik Kok 09 juli 2020 | 08:37


Tijdens de quarantaine-periode heeft teambaas Mattia Binotto de knoop doorgehakt en Carlos Sainz een stoeltje gegeven bij Ferrari, zo verklaart Formula Passion. Sainz bleek zeker niet de enige coureur te zijn die aanklopte bij de Italianen.

Binotto verklaarde eerder al dat tijdens de winterstop de focus nog lag op een verlenging van het contract van Sebastian Vettel. 'Maar veel coureurs klopten bij ons aan en uiteindelijk veranderde het coronavirus alles', geeft de Scuderia-teambaas toe.

Sainz goede investering voor Ferrari

'We hebben tijdens de quarantaine besloten om ons tot Carlos te wenden', vervolgt Binotto. 'We geloven dat het een sterke coureur is, we proberen een goed team te bouwen en hij heeft de juiste ervaring. Het is een geweldige investering voor ons.'

Nu Sainz in 2021 naast Charles Leclerc rijdt, is er geen plek meer voor Vettel bij de Italiaanse renstal. De viervoudig wereldkampioen zal zijn stoeltje ergens anders moeten vinden, maar bij de topteams lijkt het lastig te worden: alleen Red Bull zou in theorie nog kunnen. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws