Horner: 'Kritiek op Verstappen zou veel groter geweest zijn' Formule 1

Horner: 'Kritiek op Verstappen zou veel groter geweest zijn'

Door Christian Moerman 09 juli 2020 | 09:12


Christian Horner verbaast zich over hoe weinig kritiek Lewis Hamilton gekregen heeft na de aanvaring met Alexander Albon. Volgens de Red Bull Racing-teambaas is de ophef in de media vele malen groter als Max Verstappen een vergelijkbare fout maakt.

'Alex is bruut bestolen van een podium en wellicht zelfs een overwinning. Zoveel was duidelijk. Hij besloot om er voor te gaan, aan de buitenkant, en wist vóór Hamilton te komen. Na het contact was het Albon die in de gravel eindigde', geeft Horner aan via de Red Bull-website.

Hoewel hij na het incident door kon rijden, duurde het niet lang voordat ook de tweede RB16 er mee ophield: 'Later moest hij de auto alsnog in de pitstraat parkeren. Het was vooral frustrerend om tijdens je thuisrace de kans te verliezen om die races op rij te winnen.' De twee voorgaande races op de Red Bull Ring werden beiden gewonnen door Max Verstappen.

Horner baalt van milde media-aanpak

Was het Verstappen geweest die iets soortgelijks had geflikt bij een van zijn directe concurrenten, dan was het er veel heftiger aan toe gegaan, verwacht Horner: 'Lewis is er voor gestraft. Maar ik weet zeker dat als het andersom was geweest, dat de kritiek in de media, zoals Verstappen ervaren heeft, veel groter zou zijn.

'Dit soort inschattingsfoutjes worden voor een zesvoudig wereldkampioen door de vingers gezien', besluit hij ontevreden. Volgens Horner is het duidelijk Hamilton die in de fout ging gedurende het incident. De meningen zijn daar echter nog over verdeeld. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws