Horner: 'Albon ruime seconde sneller dan Mercedes' Formule 1

Horner: 'Albon ruime seconde sneller dan Mercedes'

Door Marnik Kok 09 juli 2020 | 09:26


Christian Horner is er van overtuigd dat Red Bull de Grand Prix van Oostenrijk afgelopen weekend had kunnen winnen. De RB16 van Alexander Albon was beduidend sneller dan de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

'Alex werd wreed beroofd van een podium en mogelijk zelfs een overwinning. We hadden een band die ongeveer 1,2 seconde sneller was dan de snelheid van Mercedes', meldt de teambaas van Red Bull aan Motorsport.

Na de pitstop van Albon had hij een significant voordeel: terwijl beide Mercedes-bolides op oude harde banden reden, naderde de Britse Thai met verse banden van de zachtste compound. Het leek een kwestie van tijd voordat de Mercedessen ingehaald zouden worden.

Pijnlijke crash Albon op Red Bull Ring

Uiteindelijk crashte de teamgenoot van Max Verstappen tijdens een inhaalpoging op Hamilton. Horner baalt nog steeds van het incident: 'de crash was erg frustrerend, vooral omdat het op ons thuiscircuit was en we er drie zegens op rij van konden maken.'

Waar verstappen al uitviel in de elfde ronde, ondervond zijn teamgenoot uiteindelijk ook problemen. Albon viel een aantal rondes voor het einde van de Grand Prix uit met problemen aan zijn RB16. De nieuwe bolide van Red Bull blijkt nog niet betrouwbaar genoeg te zijn.

Data uit Japan en Milton Keynes moet RB16 redden

Met het vooruitzicht op een tweede Grand Prix in Oostenrijk heeft Horner dan ook voorzorgsmaatregelen genomen, zodat er niet nog een aantal uitvalbeurten volgen: 'We pakken de problemen aan. De onderdelen waarover we zorgen hadden zijn terug naar de fabrieken, en we hebben genoeg data om er achter te komen waarom we in de kwalificatie niet snel waren.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws