Doornbos over Alonso: 'Heb er sportief gezien mijn twijfels bij' Formule 1

Doornbos over Alonso: 'Heb er sportief gezien mijn twijfels bij'

Door Christian Moerman 09 juli 2020 | 09:35


Robert Doornbos heeft zijn twijfels bij de comeback van Fernando Alonso. Hoewel de Ziggo Sport-analist het mooi vindt dat de Spanjaard terugkeert naar de topklasse van de autosport, wijst hij op het feit dat een dergelijke terugkeer lang niet altijd even succesvol afloopt.

'Ik denk dat de F1 er zelf heel blij mee is. De FOM zal ook zeker meegeholpen hebben met deze comeback. Het is voor Renault een mooi verhaal, maar ze hebben geen competitieve auto', laat Doornbos optekenen door NU.nl.

Daarom is het wat Doornbos betreft nog niet duidelijk of dit voor de Franse renstal de optimale keuze was: 'Dan kan je wel een grote naam binnenhalen, maar het geld dat je aan hem besteedt, kan je misschien beter aan je auto besteden.'

'Commercieel gezien is het superleuk dat een oud-wereldkampioen weer terugkeert. Alleen ik zeg altijd maar: je hebt je kans gehad. Ik heb sportief gezien daarom zeker mijn twijfels', vervolgt de voormalig Minardi-coureur.

Alonso maakt een comeback

Dat Renault nu een stercoureur binnen heeft gehaald, betekent niet dat ze op pole position staan voor overwinningen vanaf 2021: 'Onder de streep kan ook hij in zijn eentje het verschil niet maken. Dat zag je bij Michael Schumacher.'

'Als de auto niet gaat, dan gaat die ook niet met een Alonso achter het stuur. Hij gaat niet ineens een seconde harder', besluit de oud testcoureur van Red Bull Racing. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws