Webber met slecht nieuws voor Verstappen: 'Uitvalbeurten bepalen seizoen' Formule 1

Webber met slecht nieuws voor Verstappen: 'Uitvalbeurten bepalen seizoen'

Door Marnik Kok 09 juli 2020 | 09:48


Mark Webber verwacht dat het 2020-kampioenschap bepaald wordt door uitvalbeurten. Met minder races op de kalender kan elke keer uitvallen fataal zijn. Slecht nieuws dus voor Max Verstappen, die het seizoen opende met een DNF.

De negenvoudig Grand Prix-winnaar verwacht dan ook dat een van de coureurs van Mercedes er met de titel vandoor gaan. Valtteri Bottas staat aan kop bij het kampioenschap, maar een uitvalbeurt kan al snel fataal zijn tegen de extreem consistente Lewis Hamilton.

'Met een korter seizoen is het meer pakken wat je pakken kan', legt Webber uit. 'Stel Hamilton valt nu uit, betekent het al een flinke voorsprong voor Bottas. In principe kan je dan gewoon heel vaak tweede of derde worden en er alsnog vandoor gaan met het kampioenschap.'

Lastige inhaalslag voor Verstappen op Mercedes

Met een achterstand van 25 punten op de koploper, heeft Verstappen al een flinke achterstand in het kampioenschap. Ook is het nog onduidelijk hoeveel races er precies verreden worden in 2020. 'De luxe om jezelf weer omhoog te werken na een aantal DNF'S is er dit seizoen gewoon niet', verklaart Webber. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws