Wolff: 'Maken ons zorgen om onze betrouwbaarheid' Formule 1

Wolff: 'Maken ons zorgen om onze betrouwbaarheid'

Door Marnik Kok 09 juli 2020 | 10:13


De focus bij Mercedes gaat de komende tijd op betrouwbaarheid liggen, meldt Gazzetta. Teambaas Toto Wolff geeft toe geluk te hebben gehad tijdens de Grand Prix van Oostenrijk: de kans was groot dat de W11-bolides de finish niet zouden halen.

'Op papier is het resultaat vleiend, maar we hebben geluk gehad. We maken ons zorgen om onze betrouwbaarheid, dus dit is onze prioriteit nu', geeft Wolff toe. Beide Mercedes-wagens verkeerden volgens het team in kritieke toestand tijdens de eerste Grand Prix van 2020.

Problemen bij versnellingsbak op Red Bull Ring

De problemen bijvoorbeeld de versnellingsbak worden, naast de betrouwbaarheid, ook gewijd aan de condities van de Red Bull Ring. 'De componenten van de versnellingsbak kunnen problemen krijgen door de agressieve kerbstones naast het asfalt', vindt de teambaas van de Duitse renstal.

Aankomend weekend krijgt Mercedes een herkansing op de Red Bull Ring: het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas greep net naast een finish op P1 en P2: Hamilton kreeg een tijdstraf van vijf seconden nadat hij Alexander Albon van de baan duwde. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws