Medland: 'Het aantrekken van Alonso was een no-brainer voor Renault' Formule 1

Medland: 'Het aantrekken van Alonso was een no-brainer voor Renault'

Door Christian Moerman 09 juli 2020 | 10:26


Chris Medland vindt dat de terugkeer van Fernando Alonso naar Renault logisch is. Bij Renault weten ze waar de Spanjaard toe in staat is en hoe gemotiveerd hij is. Ook voor Alonso klopt het plaatje; hij is nog steeds driftig op zoek naar zijn derde wereldtitel.

'Zeg wat je wil van een team dat een veertigjarige coureur inhuurt die twee jaar niet geracet heeft in de Formule 1. Maar het aantrekken van Alonso was een no-brainer voor Renault', zo opent de Formule 1-journalist bij RACER.

Alonso is er enkele jaren tussenuit gegaan en heeft ook in de Verenigde Staten de fans naar zijn hand gezet: 'Zoals hij aangetoond heeft met zijn verschijningen in Indianapolis; Alonso staat gelijk aan spektakel. Renault weet dat en de Formule 1 weet dat ook.'

'Chase Carey is zelfs zo ver gegaan dat hij Alonso persoonlijk verwelkomd heeft. Hij weet dat Alonso wat extra's naar de sport haalt', vervolgt Medland. Eerder gingen er zelfs verhalen rond dat Liberty Media bereid was om voor een deel van Alonso's salaris op te draaien.

Medland met ongekend vertrouwen in Alonso

Volgens Medland weet Alonso alles, maar dan ook álles uit het materiaal te halen: 'Geef Alonso een auto waarmee hij voor punten kan vechten en dan doet hij dat. Geef hem een auto waarmee hij op het podium kan eindigen en hij staat er waarschijnlijk op.'

'Als hij ook maar de kleinste kans op een overwinning proeft, zal Alonso het niveau vinden om de race te winnen. Daarom heeft Renault Alonso aangetrokken', analyseert de Brit. Het is duidelijk dat Alonso veel voor Renault kan betekenen.

Alonso blijft gedreven

Maar ook voor de Asturiër is de deal met Renault goed: 'Hij heeft de afgelopen jaren weliswaar de triple crown afgejaagd - en is daar één overwinning van verwijderd - maar zijn obsessie ligt bij het winnen van dat derde kampioenschap.'

'Twee titels doen zijn naam geen recht aan en dat weet hij. Maar hij weet ook dat er mogelijkheden lagen waar hij het zelf heeft laten liggen.' Om die fouten voor eens en voor altijd recht te zetten móét Alonso de titel van de Formule 1 nog eens binnenslepen.

En daarom lijkt een terugkeer voor alle partijen juist: 'Het is logisch voor hem, het is logisch voor Renault en het is logisch voor de Formule 1. Een van de beste coureurs van zijn generatie is terug en, of je hem nou mag of niet, dat kan niet slecht zijn. Het is geen jonge hond, maar hij is erop gebrand om te bewijzen dat leeftijd slechts een getal is.' (Foto: McLaren F1 Media)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
9 Jul 2020 om 12:50

maar problemen zullen de 2 niet krijgen,vanaf het moment dat max in de f1 kwam en wild was ,en af en toe een foutje maakte,had iedereen kritiek behalve alonso,ik denk dat ie het talent gelijk her en erkende....van max z,n kant is groot respect ik denk dat ie fernando hoger aanslaat als lewis,dat kan je in z,n interviews tussen de regels lezen......

Vince78
9 Jul 2020 om 12:06

Goed dat hij terug is. Tenminste weer een echte persoonlijkheid. Eentje die zegt wat hij denkt. Kan nog leuke situaties op gaan leveren, als hij met Max in de clinch komt. Vuurwerk op én naast de baan. :)

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws