Schumacher: 'Verwacht in 2020 nog in Formule 1-wagen te rijden' Formule 1

Schumacher: 'Verwacht in 2020 nog in Formule 1-wagen te rijden'

Door Marnik Kok 09 juli 2020 | 11:27


Als het aan Mick Schumacher ligt, rijdt hij dit jaar nog in een Formule 1-bolide. De zoon van de legendarische Michael Schumacher verwacht in ieder geval één vrijdagtraining mee te kunnen pakken en wat ervaring op te kunnen doen.

In het voorjaar van 2019 kreeg Schumacher al de kans om voor Ferrari en Alfa Romeo te testen in Bahrein, maar nog nooit reed hij voor een vrije training in een raceweekend. 'Het zou natuurlijk positief zijn om een paar rondes te kunnen rijden', verklaart Schumacher volgens Sport1. 

Mikken op testsessie Brazilië, VS of Mexico

De Formule 2-coureur hoopt op een sessie aan het einde van het jaar. Het coronavirus kan echter wel eens roet in het eten gooien: 'Er zijn veel minder opties om op de vrijdag te rijden. De enige kansen zijn aan het einde van het jaar - als daar nog geracet gaat worden.'

Mocht dit niet doorgaan, mikt Schumacher op de testdagen in Abu Dhabi. Net zoals elk jaar wordt verwacht dat hier na het seizoen een testsessie zal zijn. De coureur, die tevens een van de talenten van de Ferrari jeugdacademie is, wil hier voor Alfa Romeo testen.

Slechte start voor Schumacher in Formule 2

Schumacher had de overwinning kunnen pakken in de Formule 2 tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, maar belandde door een fout in de grindback. Uiteindelijk haalde hij in het eerste weekend twee WK-punten. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws