'Mugello wordt in de volgende kalenderupdate bevestigd' Formule 1

'Mugello wordt in de volgende kalenderupdate bevestigd'

Door Christian Moerman 09 juli 2020 | 12:34


Autosport meldt dat er in de komende periode een kalenderupdate aan zit te komen van de FIA en Liberty Media. De verlengde kalender zal enkele nieuwe races bevatten, waarvan de eerste hoogstwaarschijnlijk Mugello zal zijn.

Op het testcircuit van Ferrari wordt de negende race van 2020 verreden. Het eerste nieuwe evenement vormt een triple header met de Grand Prix van België (op Spa Francorchamps, red.) en de Grand Prix van Italië (op Monza, red.).

De race zal, net zoals het geval is met de Grand Prix van Stiermarken, vernoemd worden naar de regio waarin de race verreden wordt. Mugello ligt in de Italiaanse regio Toscane. 

Sochi en Portimao in het vizier

Rondom en in Europa worden de Grands Prix van Rusland en Portugal nog verwacht. De race op Sochi Autodrom zal op de oorspronkelijke datum (27 september) verreden worden, gevolgd door de eerste Portugese race ooit, in Portimao.

Eind oktober willen de Amerikaanse rechtenhouders van de sport China en Vietnam nog af. In Vietnam spelen de geruchten rondom het verrijden van een race weer op. Tegelijkertijd lijkt een race in China steeds onwaarschijnlijker te worden met negatieve berichtgeving vanaf de Chinese overheid over internationale evenementen.

Slaan we Amerika over?

Zuid-Amerika lijkt totaal geen optie te zijn in 2020 vanwege het coronavirus. Ook de Grand Prix van de Verenigde Staten staat op losse schroeven. Als de Canadese race niet doorgaat - vanwege een zeer gelimiteerd tijdsframe waarin er geracet kan worden in Montreal - betekent dat dat we dit jaar Amerika zouden kunnen overslaan.

Het slot van het seizoen in het Midden-Oosten lijkt wel verreden te kunnen worden. Er worden twee Grands Prix in Bahrein verwacht en één race in Abu Dhabi. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws