Räikkonen over zijn leeftijd: 'Als ik dít merk, moet ik stoppen' Formule 1

Räikkonen over zijn leeftijd: 'Als ik dít merk, moet ik stoppen'

Door Marnik Kok 09 juli 2020 | 15:08


Kimi Räikkönen doet een boekje open over de prestaties van Alfa Romeo en zijn leeftijd. De coureur is 40 jaar, en daarmee de oudste op de grid. Leeftijd is volgens Räikkönen in ieder geval geen enkel probleem, al merkt hij wel dat hij ouder wordt.

'Ik ben absoluut geen twintig meer', moet de wereldkampioen van 2007 bekennen aan Speedweek. 'De sport is echter wel veranderd, ik kan niet zeggen dat leeftijd nu nog een probleem is. Als je in de auto merkt dat alles ineens een beetje snel gaat, dan moet je maar stoppen: dat gevoel ken ik nog niet.'

Terugkeer Alonso op 40-jarige leeftijd

Dat leeftijd niet veel uitmaakt in de Formule 1 wordt duidelijk als we naar de terugkeer van Fernando Alonso kijken. De tweevoudig wereldkampioen keert volgend jaar op 40-jarige leeftijd terug in de koningsklasse, maar verwacht hier geen problemen mee te hebben. Zo lang je maar fit bent.

Räikkönen kan alleen maar positief zijn over de terugkeer van Alonso: 'Dat Fernando terugkomt is fantastisch voor de Formule 1! Hij en Renault hebben een leuk verhaal samen. Het nieuws verbaasde me ook niet eigenlijk - na al die jaren in de Formule 1 laat ik me niet snel verrassen.' (Foto: Alfa Romeo Racing)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws